Musul'da DAEŞ'in devasa tüneli bulundu

Musul operasyonu devam ederken kente 30 kilometre uzaklıktaki Hamdaniyye kazası yakınlarında bulunan Keremlis beldesine giren Irak ordusu, buradaki bir manastırın altında IŞİD'in açtığı yüzlerce metrelik tüneli ortaya çıkardı.

YÜZLERCE METRE, MUSUL'A DOĞRU UZANIYOR

Musul'un 30 kilometre kadar güneydoğusunda, genel olarak Hristiyan nüfusun yaşadığı Keremlis beldesinde bulunan bir manastırın altında yer alan ve IŞİD militanları tarafından ikmal ve haberleşme için kullanıldığı düşünülen bir tünel ortaya çıkarıldı. Irak ordusunun basın mensuplarını da gezdirdiği tünelin yüzlerce metre uzandığı ve Musul tarafına doğru devam ettiği belirtildi.

KARAKUŞ ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Irak ordu birliklerinin, Musul kentinin doğu girişi olarak bilinen El-Hamdaniyye kazasının merkezi Karakuş beldesinde kontrolü tamamen sağladığı bildirildi. Albay Muhammed el-Ceburi, ortak operasyonlar komutanlığı birliklerinin, Musul'un 20 kilometre güneydoğusunda Hristiyan nüfusun yoğun olduğu Karakuş'ta tarama çalışmalarına başladığı ve belde sakinlerinin bölgeden tahliye edildiğini söyledi.

Musul'da DAEŞ'in devasa tüneli bulundu VİDEO