Mutfak duvarı için renk seçenekleri

renkli

Mutfak bir evin en çok vakit geçirilen bölümlerinden biridir. Hele bir de akşam yemekleri ya da sabah kahvaltıları için mutfağı kullanıyorsanız daha sıcak bir ortam yaratmak için mutfak boyası seçiminde dikkatli olmalısınız. Doğru renk seçimi sizi hem daha rahat hissettirecek hem de mutfağınızı daha şık gösterecektir.

MUTFAK BOYASI İÇİN SICAK RENKLER

Sıcak bir renk olan kırmızı eğer mutfağınızda boş duvar olarak çok az alan varsa tercih edilebilecek bir renk. Fazla miktarda kırmızı kaygıya ve duyguların aşırı olarak hissedilmesine yol açabilir. Eğer kırmızı renkten vazgeçemiyorsanız beyaz ya da kahverengi gibi renklerle biraz dengeleyebilir ve eğlenceli bir karışım elde edebilirsiniz. Sıcak renkler arasında sayılan turuncu ve sarı, kırmızı gibi baskın bir etkiye sahip değildir ve özellikle ahşap mutfak mobilyaları ile uyumlu renklerdir. Eğer ahşap mutfak dolaplarını iyice ön plana çıkarmak istiyorsanız bu renkleri tercih edebilirsiniz.

Mutfak duvarı için renk seçenekleri

MUTFAK BOYASI İÇİN SOĞUK RENKLER

Yeşil ve mavi tonları mutfağınıza farklı bir hava katacaktır. Mavi, yeşil gibi doğada sıkça gördüğümüz renkler ve bu doğal görünümlerini mutfağınızın havasına taşıyabilirler. Ferahlık hissi yaratan mavi ve yeşil tonları hem geleneksel olarak dekore edilmiş hem de modern mutfaklarda kullanılabilen uyumlu renklerdir. Eğer dolaplarınız ve diğer mobilyalar koyu renkse daha pastel tonları tam tersi durumlarda ise nispeten daha koyu tonlarını kullanabilirsiniz. Koyu mavi ya da koyu yeşil mutfak boyası kullanmayı düşünüyorsanız dekorasyonunuzu tamamlamak ve farklı bir hava yakalamak için kırmızı ya da parlak turuncu mutfak aksesuarlarını kullanabilirsiniz.

Mutfak duvarı için renk seçenekleri

NÖTR MUTFAK BOYASI RENKLERİ

Çok dikkat çekmeyen nötr renklerin mutfağınıza illa sıkıcı bir hava getireceğini söylemek doğru olmaz. Boya rengi seçiminiz dekorasyonda ilk dikkat çeken öğe olmasa bile doğru mobilya ve aksesuar seçimiyle mutfağınızı tamamen farklı bir hale dönüştürebilirsiniz. Örneğin çok açık kahverengi bir boya ilk anda sıradan gibi görünse de sarı mutfak aksesuarları, parlak turuncu mutfak havlusu gibi çeşitli renklerle tamamlanabilir ve hareket kazanabilir. Mavi hem modern hem de klasik mutfaklarda kullanılabilir.

Mutfak duvarı için renk seçenekleri

FARKLI DUVARLARDA FARKLI RENKLER

Mutfağınızda boyanacak birden fazla duvar varsa değişik bir şey deneyebilir ve her duvarda farklı renkler kullanabilirsiniz. Dinamik bir hava yaratmak için kontrast renkleri tercih edebilir ya da duvarın terden yukarı yarısını farklı bir renkte üstünü aynı rengin farklı bir tonunda boyayabilirsiniz. Evin diğer alanlarında olduğu gibi mutfak boyası rengi için sınırsız renk alternatifiniz var. Bu size içinden çıkılmaz bir durum gibi görünüyorsa seçeneklerinizi azaltmak için mutfak mobilyaları ve mutfağınızda bulunan aksesuarların renkleriyle uyumlu boyaların neler olabileceğini belirleyerek işe başlayabilirsiniz.

Mutfak duvarı için renk seçenekleri