Nabi Avcı: Efes Antik Kenti'ne zarar verilmiyor
ensonhaber.com

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ile İzmir'de bulunan Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı iddiaları gündeme gelmiş ve bu iddialar tepki çekmişti.

"SÜNNET VE EVLİLİK TÖRENİ YAPILMIYOR"

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı son noktayı koydu ve şunları söyledi; "Orada herhangi bir şekilde sünnet düğünü veya evlilik töreni yapılmıyor. Orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak müze yetkililerimizin denetiminde zaman zaman kamu kuruluşlarının, turizm meslek kuruluşlarının özellikle kruvaziyer misafirlerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler olabiliyor. Ama bütün bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor. Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor.

Başka ören yerlerinde, müzelerde, sadece bizde de değil, dünyanın başka yerlerinde zaman zaman bu tür tarihi ve arkeolojik mekanlarda programlar yapılabiliyor. Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak, yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil"

Nabi Avcı: Efes Antik Kenti'ne zarar verilmiyor

"AKM'DE SONA GELİNDİ"

Öte yandan Bakan Avcı, AKM projesi ile Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılacağı iddiaları hakkında da; "AKM projesinde son noktaya gelindi, ayrıntıları paylaşacağız. Devlet Opera ve Balesi'nin kapatılması söz konusu değil." diye konuştu.