Nabi Avcı'dan TEOG açıklaması

nabiavcıı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  TEOG nakillerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 93'Ü YERLEŞTİ

Bakan Avcı, TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine  liselere yerleştirme süreciyle ilgili 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini söyledi.

"KONTENJANLARDA BAZI SIKINTILAR VARDI, VELİLERİMİZ ENDİŞE ETMESİN"

Onun dışında yerleşemeyenlerin de seçtikleri okul türüne göre yerleştirildiklerini dile getiren Bakan Avcı, şunları söyledi;

"Bu hafta itibariyle kontenjanlarda bazı sıkıntılar vardı. Bunun anlaşılabilir nedenleri var. Çünkü özel okullara geçiş henüz başlamamıştı. O yüzden okullarda kontenjan boşlukları yeterince oluşmamıştı. Şimdi bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluşuyor. Son aldığım bilgiye bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Onlara biraz zorluk verdiğimizin farkındayız. Ama sistem oturuyor.

"BOŞALAN KONTENJANLARA KAYIT YAPTIRABİLECEKLER"

Özel okullara geçişlerle birlikte her bölgede devlet okullarında yeni kontenjanlar oluşacak ve bulundukları yerlerden daha uzak yerlere yönlendirilmiş olan öğrencilerimiz zorunlu olarak sistem tarafından yönlendirilmiş sistem tarafından. Ama onun telafisi var. Boşalan kontenjanlara onlar kayıtlarını yaptırabilecekler. Bu süreç Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günü nakil talepleri alınacak. Bu talepler cuma günü değerlendirilecek ve her cuma kaymalardan ötürü oluşan yeni kontenjanlar tekrar ilan edilecek.

"BU SORUNLARIN TAMAMINI ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ"

Onu takip eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri o yeni boşalan kontenjanlara nakil talepleri alınacak. Sistem eylül sonuna kadar bu şekilde düzenli bir biçimde işleyecek. Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencimizin mümkün olan en yükseğini, kendi tercih ettikleri, istedikleri ve kendilerine uygun olan yerlerdeki okullara yerleştirmek için eğitim teşkilatımız, okullarımız, müdürlerimiz, yöneticilerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah eylül ayı içerisinde bu sorunların tamamını çözmüş olacağız."