Nabi Avcı'dan velilere karne tavsiyeleri
AA

avcı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mitat Enç Görme Engelliler Okulu'nda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencilere hem karne hem de "Daisy kitap okuma, dinleme ve ses kayıt cihazları" dağıttı.

Karne gününün öğrenciler için en güzel günlerden biri olduğunu vurgulayan Avcı, karnelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

"TATİLDE DİNLENSİNLER"

Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere "iyi tatiller" dileyen Avcı, "Öğrencilerimize sorduğunuz zaman muhtemelen onlar yine tatilde 'çok çalışacaklarını' söyleyecekler, biz onu söylemiyoruz. Tatilde güzel güzel dinlensinler, eğlensinler, önümüzdeki ders yılına daha iyi hazırlanmış olurlar. Bütün çocuklarımıza, öğrencilerimize sağlıklı, mutlu gelecekler diliyorum. Öğretmenlerimize bu ders yılı boyunca gösterdikleri çabalardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Eğitim yöneticilerimize, MEB merkez teşkilatına, bu ders yılının sağlıklı, başarılı bir biçimde sonuçlanması için emek sarf eden herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Nabi Avcı'dan velilere karne tavsiyeleri

"KARNELERİ PROBLEM YAPMAYIN"

Bir gazetecinin "Karnesi kötü olan öğrenciler için ailelere bir uyarınız olacak mı" sorusu üzerine Avcı, "Tabii klasik uyarımız var biliyorsunuz. İşte karneden ötürü çocuklarınızı üzmeyin filan diye. Onu bir kere daha söyleyelim. Evet, çocukların karnelerini fazla, öyle problem yapmasınlar. Varsa sıkıntılı karneler, yeteri kadar başarılı bulunmayan karneler, onları da önümüzdeki dönem telafi ederler" ifadesini kullandı.

OKUMA MATERYALLERİ DE BRAİLLE ALFABESİYLE VERİLİYOR

Bakan Avcı, açıklamalarının ardından öğrencilere, Braille alfabesi ile de yazılan karnelerini dağıttı.

Bakan Avcı, "Okuma materyalleri de Braille alfabesiyle veriliyor. Artık görme engelliler okullarımızda kullanılan materyallerin çok büyük bir bölümünü bu alfabeye dönüştürdük, dönüştürmeye devam ediyoruz" dedi.

Nabi Avcı'dan velilere karne tavsiyeleri

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)