Naci Ağbal: Temel görevimiz fiyat istikrarını sağlamak
AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TCMB'nin kurumsal blog sayfası Merkezin Güncesi'nde, "Kalıcı Fiyat İstikrarı İçin Kararlı ve Öngörülebilir Para Politikasının Önemi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, toplumu bir arada tutan yegane unsur olan güvenin, güçlü bir ekonominin de temelini oluşturduğunu belirten Ağbal, güven duyulan bir ekonomide beklentilerin iyileştiğini, yatırım ve istihdamın arttığını, toplumun refaha kavuştuğunu ifade edirik şunları belirtti:

"FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAK TEMEL ÖNCELİĞİMİZ"

"TCMB olarak bizim en önemli önceliğimiz, temel görevimiz olan fiyat istikrarını sağlamak ve bunu kalıcı hale getirmek.

Önümüzdeki dönemde de güven odaklı para politikası aracılığıyla fiyat istikrarına ulaşma yolunda emin adımlar atmaya devam edeceğiz.

"TOPLUMUN HER KESİMİNİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Merkez Bankası olarak her ne kadar kararlı olsak da bu konuda toplumun her kesiminin desteğine ihtiyacımız var. Bu zorlu yolculuğumuzda tüm paydaşlarla eş güdümlü çalışmak bize önemli katkı sağlayacaktır."

TCMB açıklama yaptı

"TOPLUMDA FİYAT İSTİKRARI BİLİNCİNİN OLUŞMASI ÇOK KRİTİK"

Naci Ağbal, mali disiplinin kararlı bir şekilde sürdürülmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, hukuk ve ekonomi alanındaki yapısal reformların da beklentiler yoluyla dezenflasyona destek vereceği görüşünü paylaştı.

Dezenflasyon sürecine genel kamuoyunun vereceği desteğin önemini vurgulayan Ağbal, "Toplumda fiyat istikrarı bilincinin oluşması bizim için çok kritik. İş dünyası temsilcileri, sivil toplum örgütleri, ekonomistler, akademisyenler gibi paydaşlarımızla iletişimimizi artırarak toplumda fiyat istikrarı bilinci oluşmasına gayret ediyoruz. Bu çerçevede, son dönemde iş dünyası temsilcilerinin yaptıkları destek açıklamalarını çok önemsiyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Ağbal, yakın dönemde iletişim politikasının öncelikli hedeflerinden birinin, fiyat istikrarının öneminin ve bu doğrultuda uygulanan politikaların tüm paydaşlara anlatılması ve enflasyonla mücadele konusunda toplumsal bir farkındalık yaratılması olacağını bildirdi.

2023’TE YÜZDE 5 ENFLASYON HEDEFİ

Bu kapsamda tüm iletişim araçlarını bütüncül bir yaklaşımla kullanacakları ve tüm paydaşlara ulaşan kapsamlı bir iletişim planı hazırladıklarını aktaran Ağbal, yazısını şu şekilde sonlandırdı:

"Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023’te yüzde 5 enflasyon hedefimize ulaşmak için toplumun her bir ferdinin bizlere desteği çok önemli. Bundan sonra da Merkez Bankası uygulamakta olduğu doğru politikaları devam ettirerek tüm ekonomik aktörlerin güvenini kazanmak için çalışacak, böylece kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak toplumsal refaha eşsiz bir katkı sağlayacak. Kalıcı fiyat istikrarı, ekonomimize inanan, güvenen insanları koruyacak; paramızı hak ettiği değere kavuşturacak ve bunun sonucunda da hepimiz geleceğe güvenle bakacağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)