Nadir Çiftçi performansı ile Arda ve Mesut'u solladı

Nadir Çiftçi performansı ile Arda ve Mesut'u solladı

Kralspor.com - Detay Haber

Avrupa'da forma giyen Türk asıllı oyuncular bu sezonki performansları ile dikkat çekiyor. Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde finale kalma mücadelesi veren Arda Turan, Arsenal'de forma giyen Mesut Özil ve Hamburg'da büyük bir çıkış yakalayan Hakan Çalhanoğlu ilk başta göze çarpan isimler olarak öne çıkıyor.

Fakat bir isim var ki şu ana kadarki performansıyla bireysel olarak tüm isimleri geride bıraktı. 2011-2012 sezonunda Kayserispor'un gurbetçi furyasının önemli isimlerinden biri olarak göze çarpan Nadir Çiftçi bu sezon İskoçya Premier Ligi'nde Dundee United forması ile göz kamaştırıyor.

KAYSERİSPOR DEĞERİNİ BİLEMEDİ

Kayserispor forması altında 11 maça çıkan Nadir sadece 276 dakika oynayabildi ve 1 asist yaptı. Geçtiğimiz sezon Hollanda'da NAC Breda'ya transfer olan genç oyuncu Eredivisie'de 7 kez forma giydi. Breda'nın reserve takımı ile 20 maçta 5 gol atma başarısı gösteren oyuncu sezon sonunda İskoçya'nın yolunu tuttu. Genç oyuncu sezon başında oynama fırsatı bulmakta güçlük çekse de ilk 11'de düzenli forma şansı yakaladıktan sonra performansıyla da dikkat çekmeye başladı.

Nadir Çiftçi performansı ile Arda ve Mesut'u solladı

Şu ana kadar İskoçya Premier Ligi'nde 29 maça çıkan Nadir 9 gol 9 asistlik bir grafik çizdi. İskoçya FA Cup ve Lig kupası maçları ile beraber toplam 36 maça çıkan 22 yaşındaki oyuncu 15 gol atıp 12 asist yapmayı başardı. Küme düşmeye oldukça yakın olan Kayserispor ise genç oyuncudan bu kadar çabuk vazgeçmekle büyük hata yapmışa benziyor.

DİĞERLERİ NE YAPTI?

Sezon başında rekor bir ücretle Arsenal'e gelen Mesut Özil iyi bir başlangıcın ardından düşüşe geçti. Şu an çok eleştirilen Mesut Özil İngiliz ekibi ile 36 resmi maça çıkarken 6 gol 13 asistlik bir performans ortaya koydu. Atletico Madrid ile İspanya futboluna damga vuran Arda Turan ise 41 maçta 8 gol atıp 6 da asist yaptı. Milli futbolcu oyun içindeki liderlik özelliklerini tabelaya yazdırmakta zorlanıyor.

Nadir Çiftçi performansı ile Arda ve Mesut'u solladı

Avrupa'daki Türk futbolcular arasında performansıyla en çok sıçrama yapan oyuncular arasında Hakan Çalhanoğlu göze çarpıyor. Genç oyuncu Hamburg'un kötü performansının aksine sürekli artan grafiği ile öne çıkmayı başardı. 34 resmi maçta 10 gol 4 asist yapan Hakan, Avrupa devlerinin de dikkatini çekti.

Avrupa'daki Türkler arasında öne çıkan diğer isimler;

Nuri Şahin: 44 maç 2 gol 3 asist

Halil Altıntop: 34 maç 9 gol 3 asist

Mevlüt Erdinç: 29 maç 9 gol 3 asist

Gökdeniz Karadeniz: 29 maç 6 gol 4 asist

Tolga Ciğerci: 19 maç 1 gol 3 asist

Bilal Basacikoğlu: 24 maç 7 gol 6 asist