Nakilli hastalardan Celal Şengör'e tepki
DHA

Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir televizyon programında yaptığı açıklamalara,
Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan, Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar, dördüncü yüz nakillisi Turan Çolak ve dernek üyeleri dernek binasında bir araya gelerek tepki gösterdi.

"BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ"

Prof. Dr. Celal Şengör'ün açıklamasının deprem etkisi yarattığını söyleyen AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, "Sayın profesörümüzün, Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin hasta hakkında kullanmış olduğu 'dangalak' kelimesi bizleri çok yaralamış ve üzmüştür. Biz de bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Dünden beri çok üzgünüz, bu sözler hocamıza hiç yakışmadı. Bizim bir sloganımız var: Bugün biz yarın belki de siz." dedi.

Nakilli hastalardan Celal Şengör'e tepki

"HOCAYI DİNLEMEYİN ORGAN BAĞIŞI YAPIN"

Prof. Dr. Şengör'ün açıklamalarının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Türkiye'nin dördüncü yüz nakillisi Turan Çolak ise, "Bu açıklamalar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Hocayı dinleyenler sakın organ bağışından vazgeçmesin. Bizleri görüyorsunuz. Gördüğünüz gibi organlar bizlerde yaşıyor. Evlatlarınızın canını biz taşıyoruz. Hocanın dediklerine aldırmayın, bu yanlış açıklamadır." dedi.

Nakilli hastalardan Celal Şengör'e tepki

"HOCA ÖZÜR DİLEMELİ"

Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar da Prof. Dr. Celal Şengör'ün yaptığı açıklamaların, organ nakli olan ve organ bağışı bekleyenleri çok üzdüğünü, yaptığı konuşma nedeniyle özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Nakilli hastalardan Celal Şengör'e tepki

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Dernek önünde pankart açıp, profesörü kınayan dernek üyeleri de en kısa zamanda adliyeye gidip, Prof. Dr. Celal Şengör hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Celal Şengör organ bağışıyla ilgili düşüncelerini açıkladı VİDEO

Nakilli hastalardan Celal Şengör'e tepki

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)