Naomi Campbell kimdir

Naomi Campbell kimdir

Naomi Campbell, 22 Mayıs 1970 tarihinde Londra, Streatham'da doğmuştur. Londra'da bir işçi sınıfı mahallesinde büyüdü. Annesi, Valerie Campbell Jamaika kökenli eski bir balettir.

Babasının annesi çinli olduğundan babası Jamaika-Çin melezidir. Naomi Campbell'e annesi 4 aylık hamile iken babası terk etmiş ve annesinin ikinci evliliğinden olan “Campbell” soyadını almıştır.

Annesinin İtalya'da çalıştığı yıllarda 10 yaşında Roma'da İtalia Conti Academy'ne kabul edildi ve bale eğitimi almaya başladı.

İngiltere'de Dunraven School ve Inner London Education Authority'ye devam etti.

7 Şubat 1978'de Bob Marley'in müzik videosunda oynadı.

15 yaşında Italia Conti Academy öğrencisi iken, Londra Covent Garden'de alışveriş yaparken Beth Boldt tarafından keşfedildi. Ağustos 1988'de Vogue dergisine kapak oldu.

Naomi dergiye kapak olan ilk siyahi kız olma özelliğini taşımaktadır. Michael Jackson'ın “İn The Closet” isimli müzik videosu ile üne kavuştu, bu klipte oynayan Naomi Campbell Michael Jackson sayesinde şöhretinin zirvesine çıkmıştır. Bundan başka Jay-Z , Prens , Usher , George Michael gibi sanatçıların müzik videolarında yer aldı.

1994 Babywoman adında bir müzik albümü çıkardı. 1995 yılında japon şarkıcı Toshi ile bir düet yaptı "La, La, La Love Song"şarkısı ile Japonya listelerinde zirveye yerleşti. 2001 yılında San Francisco'da ve daha sonra Londra'da “Vajina Monologları “ adlı tiyatro oyununda rol aldı. Birçok Tv. Dizisi ve sinema filmlerinde rol aldı.

2008 yılından bu yana Naomi Campbell, Rus sevgilisi Vladislav Doronin ile birlikte Rusya'nın başkenti Moskova'da inşa edilen uzay aracı şeklindeki evlerinde yaşamaktayken 2012 yılında ayrıldılar.

Naomi Campbell, gittiği her tatil beldesinden ev alıyor, Türkiye, Miami ve Jamaika'dan ev alan campell son olarak İbiza'dan ev aldı.

Naomi Campbell, daha önceleri boksör Mike Tyson, aktör Robert De Niro, aktör Leonardo DiCaprio, aktör Sylvester Stallone, aktör Robbie Williams , gitarist Adam Clayton, dansçı Joaquín Cortés, Formula yarış başkanı Flavio Briatore gibi meşhurlarla birliktelik yaşamıştır.