Narnia Günlükleri müzikal oldu

Narnia Günlükleri müzikal oldu

Hollanda'nın Lahey kentinde sahnelenen Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ''Narnia Günlükleri'' adlı müzikal büyük ilgi gördü.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Lahey'deki Lucent Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşan oyunu, Türkler çocuklarıyla birlikte izledi.

Oyunu ilgiyle takip eden ve gösteri sonunda sanatçıları ayakta alkışlayan çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dostluk, cesaret ve özgürlük gibi kavramları irdeleyen oyunu Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu ile Lahey Büyükelçiliği 3. Katibi Muammer Hakan Cengiz''in de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk izledi.

Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu, yaşlı bir profesörün evinde tesadüfen keşfettikleri bir dolap sayesinde, yeni dünyalara açılan dört kardeşin maceralarının anlatıldığı oyuna gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalarda kültürel etkinliklerin önemli bir yer kapladığına işaret eden Tataroğlu, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yapılan etkinliklerin ilki geçen hafta Lahey'de açılan, Divriği Ulu Camisi ve Şifahanesinin fotoğraflarından oluşan 'Cennetin Kapıları' adlı sergiydi. 'Narnia Günlükleri' adlı tiyatro oyunu ise ikinci etkinliğimiz oldu. Avrupa''da ilk kez Hollanda'da seyirciyle buluştu. İlgi bizi son derece memnun etti'' diye konuştu.