NASA'nın uzay aracı Jüpiter'deki büyük fırtınayı yakaladı
ensonhaber.com

NASA'nın Juno uzay aracı, Jüpiter'de gerçekleşen iki büyük fırtınayı gösteren yeni bir görüntüyü Dünya'ya gönderdi. NASA'nın yaptığı açıklamaya göre aşağıdaki görüntü, Juno uzay aracı tarafından geçtiğimiz aralık ayının sonlarına doğru yakalandı. Araç, herkes tarafından bilinen Jüpiter'in dev kırmızı noktasını ve yanındaki büyük fırtınaları fotpğrafladı.

jipiter

Devasa gaz devi Jüpiter'de başlayan küçük ve uzun süreli fırtınalar, zamanla birleşerek dev fırtınaları oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl şubat ayında elde edilen aşağıdaki fotoğrafta ise, bu büyük fırtınanın daha kırmızı bir renge sahip olduğunu görüyoruz.

JİPİTER

Jüpiter'in yüzeyinde, kırmızı bir noktaya benzeyen bir leke olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu büyük noktanın fotoğraflardan ne kadar büyük olduğunu anlamak biraz zor olsa da NASA, bu kırmızı noktanın Dünya'nın iki katı büyüklüğünde olduğunu söylüyor.

jüpiter

NASA'ya göre bu kırmızı nokta, gezegenin bir parçasıymış gibi görünse de aslında 150 yıldır Jüpiter'de devam eden şiddetli bir fırtına. Gezegenin bir zemine sahip olmaması, gerçekleşen fırtınaların hemen yok olmasını engelleyerek uzun yıllar boyunca devam etmesine neden oluyor