NATO Rusya'yı kınadı

NATO Rusya'yı kınadı

Rusya'nın geri adım atarak uluslararası hukuka uyma yönündeki tüm çağrıları görmezden geldiğini ve tehlikeli bir yolda ilerlemeyi sürdürdüğünü belirten Rasmussen, "Rusya, Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ihlal etmeye devam ediyor ve uluslararası taahhütlerini bariz şekilde çiğnemeyi sürdürüyor" dedi.

Rusya'nın, uluslararası izolasyonunu derinleştirmekten başka işe yaramayacak olan bu yolda ilerlemeye devam etmesinin mazereti olamayacağını kaydeden Rasmussen, "Kırım'ın ilhakı yasa dışı ve gayrimeşru ve NATO müttefikleri bunu tanımayacak" ifadesini kullandı.

AB: KIRIM'IN İLHAKINI TANIMIYORUZ

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "AB, Kırım ve Sivastopol'un Rusya Federasyonu'na ilhakını tanımıyor ve tanımayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki durumun 20-21 Mart'ta Brüksel'de yapılacak AB Zirvesi'nde ele alınacağının belirtildiği açıklamada, "Avrupa'nın birleşmiş cevabının" bu toplantıda verileceğinin altı çizildi.