NATO saldırı olursa 48 saatte Türkiye'de olacak

NATO

NATO, Ukrayna için oluşturulacak 13 bin kişilik çevik gücü Rusya tehdidine karşı Türkiye'ye kaydırabileceğini dünyaya duyurmuştu.

"48 SAAT İÇİNDE ORADAYIZ"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun askeri olarak 48 saat içinde konuşlanma kapasitelerinin bulunduğunu duyurdu.

Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na verilen arada düzenlediği basın toplantısında, NATO'nun ortak savunmasını kuvvetlendirmek üzere adımlar attıklarını belirterek "Müdahale kuvvetlerimizi güçlendirme planına yeşil ışık yaktık. Bu kuvvet mevcuttan iki kat fazla sayıda yani 40 bin askerden oluşacak. Bu müdahale kuvveti gereken ve ihtiyaç olan her bölgeye 48 saat içerisinde konuşlanabilecek" diye konuştu.

NATO saldırı olursa 48 saatte Türkiye'de olacak
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon (solda), ABD Savunma Bakanı Ashton Carter (ortada), NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg (sağda)

"TÜRKİYE'Yİ SAVUNMAYA KAYA GİBİ BAĞLIYIZ"

Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'nun kuvvetli bir müttefiki olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Türkiye yüzde 100 NATO güvenliği altında. Kaya gibi sağlam. Biz bu mesajı güçlü veriyoruz. Bizim sorumluluğumuz onun yanında olmak ve gerekli caydırıcılığı gösteriyoruz. Türkiye'yi savunmaya kaya gibi sağlam şekilde bağlıyız."

NATO: Türkiye'ye asker göndeririz

NATO saldırı olursa 48 saatte Türkiye'de olacak