NATO’dan 'Türkiye-Rusya görüşmeleri' açıklaması
İHA

NATO’dan 'Türkiye-Rusya görüşmeleri' açıklaması

Türkiye’nin Rusya ile yaptığı görüşmelerine yönelik soruyu yanıtlayan Stoltenberg, “Türkiye’nin Rusya ile yaptığı görüşmeler Türkiye’nin ittifak içindeki yükümlülüklerine aykırı değil. Aksine, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinden bu yana Moskova ve Ankara arasında doğrudan diyalog kurulmasını gerektiğini ifade ettik. Doğrudan iletişim kurulmasını memnuniyetle karşıladık. Hiçbir zaman da Rusya’nın tecrit edilmesi çağrısında bulunmadık” açıklamasını yaptı.

NATO-AB İŞBİRLİĞİ ELE ALINACAK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın başlayacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, iki gün boyunca NATO Dışişleri Bakanlarının güvenlik sorunlarını ele alacaklarını ve bu sorunlarla nasıl mücadele edileceğini ifade etti. Bakanların NATO-AB işbirliğini ele alacaklarını sözlerine ekleyen Stoltenberg, barışçıl düzene yeni yöntemlerle meydan okunduğu zaman NATO ve AB’nin daha yakından çalışması gerektiğini belirtti. NATO Genel Sekreteri, ileriye doğru önemli bir adım kaydedeceklerine inandığını aktararak, AB ile işbirliğinin de önemli olduğunu vurguladı.

“TÜRK GÖREVLİLERİNİN İLTİCA BAŞVURUSU NATO’NUN KARARINA BAĞLI DEĞİL”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg,, Türkiye’nin darbe girişiminin ardındaki isimleri yargılama hakkına sahip olduğunu hatırlatarak, “NATO’da görevli bazı Türk görevlileri bazı NATO ülkelerinde iltica başvurusunda bulundu” diyen Stoltenberg, “Sonuç ülkelerin kararına bağlıdır. NATO’nun kararına bağlı değildir” dedi. NATO Genel Sekreteri Suriye’ye komşu olan NATO müttefiki Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelede etkili olduğunu bildirdi.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)