Nedim Şener ve Ahmet Şık Silivri'de

Nedim Şener ve Ahmet Şık Silivri'de

Vatan Gazetesi'nden Mehmet Günay'ın haberine göre: Ergenekon kapsamında tutuklanan gazeteci Şener ve Şık Silivri Cezaevi'ne nakledildi...

Ergenekon soruşturması kapsamında pazar günü sabaha karşı tutuklanarak Metris Cezeevi'ne konulan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık, dün akşam Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

ERGENEKON'LA AYNI KOĞUŞA KOYMAYIN

Şık'ın avukatı Tora Pekin Şener ve Şık'ın Ergenekon soruşturması nedeniyle tutuklanan diğer zanlılarla aynı yerde kalmak istemediklerini dair bir dilekçeyi bugün cezaevi yetkililerine vereceklerini söyledi. Pekin, müvekkilinin moralinin ve sağlığının iyi olduğunu belirtirken, "İkisinin de morali iyi. Herhangi bir sağlık sorunları da yok. Herkese çok selam söylediler" dedi.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Avukat Pekin, gazeteci Şık'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak karara bugün(salı) itiraz edeceklerini belirtti. Ahmet Şık ile Nedim Şener'in elle tutulur tek bir kanıt olamadan tutuklandıklarını savunan Avukat Pekin, "Karara itiraz edeceğiz. Hukuksal olarak baktığımızda bu kararın kaldırılması gerekiyor. Umudumuz da bu yönde" dedi. Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk ve Sait Çakır da Silivri Cezaevi'ne gönderildiler.