Nedim Şener'den Cumhuriyet'in manşetine ters köşe
ensonhaber.com

Nedim Şener'den Cumhuriyet'in manşetine ters köşe

Nedim Şener ve Ahmet Şık, Cemaat'in kurduğu kumpas davalarından biri olan Oda TV davasında, Cemaat'in savcılarının hazırladığı dosyalar yüzünden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"GÜLEN'E DOKUNAN YANAR" DEMİŞTİ

Öyle ki Ahmet Şık, henüz baskısı bile bitmemiş olan ve Fethullah Gülen'in devlet içindeki yapılanmasını anlatan kitap yüzünden gözaltına alındığında "Dokunan yanar" diye bağırmıştı.

İlerleyen süreçte davanın Cemaat'in bir kumpası olduğu anlaşılmış ve iki arkadaş serbest bırakılmıştı.

AHMET ŞIK BUGÜN CEMAAT'İN VERDİĞİ BELGELERİ YAYINLIYOR

Şimdi ise bu ikiliden Ahmet Şık, Cumhuriyet gazetesinde Cemaat'in sızdırdığı MİT tırları belgelerini yayınlıyor. Yani bir bakıma Ahmet Şık kendisini tutuklayan Cemaat'le barıştı, yola beraber devam ediyorlar...

NEDİM ŞENER'DEN CUMHURİYET'İN MANŞETLERİNE TEPKİ

İki arkadaştan Nedim Şener ise son olarak Cumhuriyet'te Ahmet Şık imzasıyla yayınlanan MİT tırları belgelerine itiraz ediyor.

Nedim Şener'den Cumhuriyet'in manşetine ters köşeDEVLETİN ASIL BİTTİĞİ AN

Posta yazarı Nedim Şener Cemaat'in devlet içindeki yapılanmasını araştırdığı için yaka paça gözaltına alındığı görüntüleri hatırlatarak "Cemaat'in gözünün ne kadar kara olduğunu bir kez daha gördüm" dedi.

İşte Nedim Şener'in, Cemaat'i ve onun belgelerini yayınlayan Cumhuriyet'i eleştirdiği o yazısı:

"Görüntüleri izleyince cemaatin gözünün ne kadar kara olduğunu bir kez daha gördüm, aklıma Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner geldi.

CEMAAT'İN YAPTIKLARINI HATIRLATTI

İşte bu noktada Cumhuriyet'in manşetine itiraz ediyorum. Çünkü bence devletin asıl bittiği an cemaatin İlhan Cihaner'i haysiyetsizce tutukladığı andı. O günü o kadar net hatırlıyorum ki, "Bu ülkede hiç kimsenin güvencesi yok" demiştim. Eğer devletin bittiği an MİT'çilerin kelepçelenmesi üzerinden anlatılacaksa yine Erzincan'da Cihaner'in tutuklandığı operasyonu hatırlatmak isterim.

PARALEL DEVLETİN BİTTİĞİ AN

O operasyon sırasında cemaatin tetikçisi özel yetkili savcı Osman Şanal emrindeki Cemaatçi polisler MİT Erzincan Bölge Başkanlığı'nın kapısına dayanmış ve arama yapmak istemişti. Cemaatçi savcı o gün MİT'te arama yapamamıştı"

Nedim Şener'den Cumhuriyet'in manşetine ters köşe

Nedim Şener'den Cumhuriyet'in manşetine ters köşe