Nejat Uygur ölüm yıl dönümünde sahnede anıldı

uygur kardeşler

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki oyunu, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe ile tiyatro severler izledi.

Mustafa Arıkoğlu'nun yazdığı, yönetmenliğini Uğur Babürhan'ın yaptığı, "Dünyanın sonu.net" adlı oyunun rollerini Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler ile Başak İlhan, Kahraman Sivri ve Önder Keskin üstlendi. Oyunda, eski parlak günlerine tekrar dönmeye çalışan, bunalımdaki bir yazarın ve ona yardımcı olmaya çalışan beceriksiz ilham perisinin hikayesi absürt bir dille anlatıldı.

"USTAMIZI KAYBETTİK AMA ÖLÜMSÜZDÜR"

Oyun sonunda Behzat Uygur,  tiyatro festivalinin Bilecik'te yapılmasının, hatta uluslararası düzeyde olmasının ülkenin gururu ve tiyatro adına yapılanların alkışlanası şeyler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün anlamlı bir gün. Bugün sizlerin karşısında olmak bizleri ayrıca mutlu etti. Ustamız, babamız, Nejat Uygur'un ölümünün birinci yıl dönümü bugün. Güzel bir mutluluktur ki bizler için tiyatro sahnesinde bu anı yaşadık, tiyatro sahnesinde seyircilerle birlikte onu anacağız, andık. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz tiyatrocu için. Babamız eminim ki burada sizleri görüyordur. Bu bizim acımızı hafifleten, hatta bir anlamda da babamızın da keyifleneceğini bilerek bu durumdan bizi keyiflendiren bir durum. Hep bunu söylüyoruz, yani sanatçılar ölümsüzdür. Hele böyle sevilen sanatçılar daha çok ölümsüzdür. Hani 'nüfuz cüzdanımı kaybettim hükümsüzdür" diye, biz de ustamızı kaybettik ama ölümsüzdür."

Nejat Uygur ölüm yıl dönümünde sahnede anıldı

Belediye Başkanı Yağcı da Bilecik'te zamanın hem şehircilik hem sosyal hem ekonomi hem de sanatsal anlamda dolu dolu geçtiğini gördüklerini vurgulayarak, sahnelerden birçok büyük geçtiğini ve hepsini de sevdiklerini söyledi.

Nejat Uygur'un ölüm yıl dönümünde çocuklarının sahne almasının önemli olduğunu ifade eden Yağcı, şöyle devam etti:

"Nejat Uygur, tiyatro festivalinin birinci yılında bana 'Bilecik'te sanatsal ve tiyatro anlamında çok güzel şeyler yapacaksın. Bu kente güzel bir de tiyatro salonu yap' dedi ve biz o gün hedefimizi aldık ama salonları dolduracak insan lazımdı ve tiyatro sevgisini insanlarımızla hep birlikte güçlü bir yumağı oluşturduk. Bizlere ışık tutan, günümüzü aydınlatan ve önümüze yön çizen başta Nejat Uygur olmak üzere tüm tiyatrocularımıza, sanatçılarımıza canı gönülden şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz."

Konuşmaların ardından Yağcı, Uygur kardeşlere ve oyunda rol alan oyunculara plaket verdi.

Etkinlik, Nejat Uygur'un sahne aldığı oyunlardan kesitlerin slayt gösterimi ve ölüm yıl dönümü nedeniyle belediye tarafından helva dağıtılmasıyla sona erdi.