Nejat Uygur son yolculuğuna uğurlanıyor - izle

Nejat Uygur son yolculuğuna uğurlanıyor - izle

Usta tiyatrocunun, Türk bayrağına sarılı naaşı sahnedeyken barkovizyonda fotoğrafları gösterildi.


Nejat Uygur son yolculuğuna uğurlandı - izle

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Nejat Uygur'un eşi Necla Uygur ve çocukları tören öncesi taziyeleri kabul etti. Tören, Nejat Uygur ve bu yıl yitirdiğimiz diğer usta isimler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Uygur'un ailesi ve sevenlerinin katıldığı tören oldukça kalabalıktı.

Nejat Uygur son yolculuğuna uğurlanıyor - izle

'BİZİM BABAMIZLA BAMBAŞKA BİR İLİŞKİMİZ VARDI'

Aile adına Behzat Uygur bir konuşma yaptı. Uygur, 'Başta annem, kardeşlerim ve torunlar adına konuşucağım. Nejat Baba ve ustamız için konuşmaya gerek var mı? Sizler her şeyi biliyorsunuz zaten. Bizim babamızla bambaşka bir ilişkimiz vardı. Çoğunlukla güler eğlenirdik. Bizi bu güzel günümüzde, güzel günümüzde diyorum çünkü acımızı paylaşan bu kadar insan olduğu ve acımızı hafifleten insanlar olduğu için... Biz babamızı, annem sevgili eşini toprağa verecek, ama bedenen toprağa verdiğimizi biliyoruz. Anılarıyla, eserleriyle yanımızda olacağına inanıyoruz. Fazla konuşamıyorum, kelimeler boğazıma düğümleniyor. 'Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların anlından öperim' derdi, babam ben de öyle bitiriyorum' diyerek sözlerine son verdi.

Nejat Uygur son yolculuğuna uğurlanıyor - izle

HAYATINI ANLATAN KISA FİLM GÖSTERİLDİ

Ardından Usta sanatçının rol aldığı oyunlardan kesitlerin sunulduğu ve hayatının anlatıldığı kısa bir film gösterildi. Cemal Reşit Rey'deki törenin ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılınacak olan usta oyuncu, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.