Nemrut Dağı’na girişler artık ücretli
İHA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Nemrut Dağı’na giriş ücretinin hangi kurum tarafından alınacağına karar verdi.

Nemrut Dağı’na girişler artık ücretli

GİRİŞ ÜCRETİ TOPLAM 25 LİRA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağı’na giriş ücretlerini belirledi. Nemrut Dağı’na giriş ücreti kişi başı 20 lira, taşıma ücreti 5 lira olmak üzere toplam 25 lira olarak belirlendi.

Nemrut Dağı’na girişler artık ücretli

PERRE ANTİK KENT'E İSE GİRİŞ 6 LİRA OLDU

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, “Daha önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile giriş ücretliydi. Son yıllarda Nemrut Dağı’na girişler ücretsizdi. Ancak daha sonra Nemrut Dağı’nın hem milli park hem de ören yeri olmasından dolayı giriş ücretlerini hangi kurumun alacağıyla ilgili yapılan protokol ile bu görev Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü devredildi. Bundan sonra gelen yerli ve yabancı turistler taşıma ücretiyle birlikte 25 lira ücret verecek. Bunun yanında Perre Antik Kent’te ise 6 lira giriş ücreti alınacak.” ifadelerini kullandı.

NEMRUT DAĞI İKİ KENT ARASINDA PAYLAŞILAMIYOR

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yer alan ve kentin simgesi haline gelen Nemrut Dağı, Malatya'nın da dağa yönelik yatırım çalışmaları nedeniyle yıllardır iki kent arasında tartışma konusu.

TURİSTLER AKIN EDİYOR

UNESCO tarafından koruma altına alınması gereken dünya kültür mirası listesinde yer verilen Nemrut aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci krater gölüne sahip. Bölgeye çektiği turistler sayesinde Adıyaman'ı ve Kahta ilçesini canlandıran Nemrut Dağı, hem bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor, hem de yöre halkına ekonomik katkı sağlıyor.

Nemrut Dağı'ndaki tarihi kalıntıların bir bölümünün kendi sınırları içinde olduğunu ifade eden Malatya da turizm potansiyelini arttırmak ve ziyaretçilerin bir bölümünün Nemrut Dağı'na Malatya tarafından çıkmasını sağlamak çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Nemrut Dağı’na girişler artık ücretli

DAVA KONUSU OLMUŞTU

Nemrut Dağı'nın Adıyaman'ın bir değeri olduğunu ifade eden Adıyaman'daki kurum ve kuruluşların yetkililer ile Malatya'daki kurumlar arasında yatırım ve Nemrut Dağı'nın simge olarak kullanmasına ilişkin çeşitli tartışmalar yaşandı.

Geçen yıl, Adıyaman Belediyesi'nden Malatya Valiliğine gönderilen uyarı yazısında, Nemrut dağıyla ilgili fotoğrafların, Malatya Valiliği yayınlarında kullanılmaması istendi, Nemrut'un Adıyaman'a ait olduğu belirtildi. Malatya'nın Nemrut Dağı'na ilişkin yaptığı son çalışmalar ve yatırımlar da dava konusu oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)