Netanyahu ve Sisi ilk kez birlikte kameraların karşısında
ensonhaber.com

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ilk kez kameraların karşısına birlikte geçti. BM Genel Kurulu Toplantılarına katılmak için gittikleri New York’taki görüşmede iki liderin ‘Ortadoğu Barış Süreci’ni ele aldıkları açıklandı.

Netanyahu ve Sisi ilk kez birlikte kameraların karşısında

GÖRÜŞME 1,5 SAAT SÜRDÜ

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Sisi görüşmede ‘İsrail ve Filistin’in kapsamlı bir çözüm için müzakerelere geri dönmesinin önemini’ vurguladı. İki liderin 1 buçuk saatlik görüşmede ‘Barış sürecine geri dönülmesinin ve Filistin devletinin kurulmasının yollarını’ tartıştıkları belirtildi.

Toplantıda Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İstihbarat Başkanı Halid Fevzi ve Cumhurbaşkanlığı Ofis Müdürü Tuğgeneral Abbas Kamil’in de hazır bulunduğu belirtildi.

GİZLİCE GÖRÜŞTÜKLERİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Sisi ve Netanyahu’nun daha önce gizlice görüştükleri de iddia edilmişti. İsrail’in Haaretz gazetesi gizli görüşmenin şubat 2016’da, Ürdün’ün Akabe kentinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Ürdün Kralı Abdullah’ın da yer aldığı zirvede gerçekleştiğini duyurmuştu.

Netanyahu ve Sisi ilk kez birlikte kameraların karşısında

GİZLİ GÖRÜŞME İDDİASI

Haaretz’e göre ikili bundan birkaç ay sonra Kahire’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda da gizli bir görüşme yaptı. İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmeleri 2014’te ABD destekli müzakerelerin çökmesinin ardından donmuştu.

Mayısta İsrail ve Batı Şeria’yı ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump Filistin ile İsrail arasındaki ‘nihai barış anlaşması’na arabuluculuk yapabileceğine inandığını açıklamıştı. Netanyahu ile dün görüşen Trump bu toplantıda da anlaşmazlığın çözümü konusundaki umudunu yinelemişti.

Netanyahu ve Sisi ilk kez birlikte kameraların karşısında