Netanyahu'nun kongre konuşması protesto edildi
AA

netanyahu

New York'taki İsrail BM Daimi Temsilciliği ve Başkonsolosluğu'nun bulunduğu bina önünde toplanan Yahudi protestocular, Netanyahu aleyhine gösteri düzenledi.

SLOGANLAR ATTILAR

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yaptığı sırada gerçekleştirilen gösteride protestocular, "İsrail için en büyük tehlike Netanyahu", "Netanyahu benim adıma konuşamaz", "İran'la barış", "İşgale son" ifadelerini taşıyan dövizler taşıdılar.

GÖSTERİDEN GÖRÜNTÜLER

Netanyahu'nun kongre konuşması protesto edildi

BEDAVA SEÇİM KAMPANYASI

Göstericilerden Abraham Gutman, Netanyahu'nun Kongre'de konuşmasının, İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak genel seçimler öncesine denk gelmesi nedeniyle "Amerikan vergi mükelleflerinin dolarlarıyla yapılan bedava seçim kampanyası" olarak değerlendirdi.

"NETANYAHU GİTMELİ"

Tamar Glezerman adlı bir başka protestocu da İsrail halkının sadece Filistin politikasından dolayı değil, aynı zamanda ekonomik nedenler, refah seviyesi, eğitim ve konut sorunu gibi bir çok farklı sorun yüzünden Netanyahu'dan rahatsız olduğunu dile getirdi.

İsrail başbakanının Kongre'de konuşma yapmasını "siyasi manevra" olarak değerlendiren göstericiler, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Partili John Boehner'i de davetten dolayı eleştirirken, hep bir ağızdan "Hey hey, ho ho, Netanyahu gitmeli" diye bağırdılar.

Netanyahu'nun kongre konuşması protesto edildi

Netanyahu'nun kongre konuşması protesto edildi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)