Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

dfg

Nevşehir Belediyesi tarafından 6 mahalleyi kapsayan ' Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi' nde tespit ve ölçüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ÖLÇÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Nevşehir Kent'in haberine göre, şehir merkezinde modern ve çağdaş kentlilik değerlerinin daha etkin bir şekilde uygulama alanı bulması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Karasoku, 20 Temmuz, Herikli, Hacı Rüştü, Kapucubaşı ve İbrahimpaşa mahallelerinde toplam 300 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi gereğince, tespit ve ölçüm çalışmaları için gerçekleştirilen ihaleyi alan firmanın çalışanları, bu kapsamda projenin uygulanacağı 300 bin metrekarelik bir alanı kapsayan bölgede, hak sahiplerine ait konut, arsa, iş yeri ve diğer müştemilatın tespit ve ölçüm çalışmalarını sürdürüyor.

3 AYDA BİTECEK

3 aylık bir süre içerisinde tamamlanması planlanan bu çalışmalarda Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü ekipleri de kontrollerini sürdürüyor.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge için yeni proje taslakları oluşturularak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile yapılacak görüşmeler ışığında, hak sahipleri ile görüşmeler başlayacak.