New York Times anketi: Obama memnuniyetsizliği büyüyor

New York Times anketi: Obama memnuniyetsizliği büyüyor

Ağustos 2012'de CBS News ve New York Times'in birlikte yaptığı aynı ankette, Obama'nın beklentileri karşılayamadığını düşünenlerin oranını yüzde 47, gidişattan memnun olanlarıysa yüzde 52 şeklinde açıklamıştı. 19-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen yeni ankete göre ise memnuniyetsizlerin sayısı artıyor. Memnuniyetsizlerin çoğunu Cumhuriyetçilerin oluşturduğu anket bulgularına göre, kendini Cumhuriyetçi isnat edenlerin yüzde 91'i hayal kırıklığı yaşadığını söylerken, demokratlar da bu oran yüzde 24'e düştü.

BAĞIMSIZLARIN MEMNUNİYETSİZLİĞİ ARTIYOR

Obama'dan hoşnut olmayan kesimlerden biri de bağımsızlar. Bağımsızların yüzde 27'sinin oldukça hayal kırıklığı yaşadığını ortaya koyan 2012'deki araştırmaya karşın, 2014'teki yeni araştırmada bu oran yüzde 40 yükseldi. Bağımsızların içinde az hayal kırıklığı yaşayanların oranı ise yüzde 60.

ORAN BİR AY İÇİNDE YÜZDE 41 DÜŞTÜ

Obama'nın başkanlığına dair olumlu inanç bir uçtan bir uça kan kaybetmeye devam ediyor. Obama'yı onaylayanların oranı bir ay içerisinde 5 puan gerileyerek yüzde 41'e düştü. ABD Başkanı'nı beğenmeyenlerin oranı Ocak'tan bu yan ise 4 puan artarak yüzde 51'e çıktı. Bu sonuçlar, Obama'nın başkanlığının değerlendirildiği en kötü rakamlar diyemeyiz. Kasım ayındaki anketin sonuçları, memnunları yüzde 37 açıklarken memnuniyetsizleri yüzde 57 olarak tespit etmişti.

FAALİYETLERİ ŞİKAYET EDEN YÜZDE 80'LİK KESİM

Obama, memnuniyetsiz Amerikalıların hedefindeki tek merci değil. Ankette değerlendirilen bir diğer makam olan Amerikan Kongresi'nin faaliyetlerini tasvip edenlerin oranı yüzde 13 iken, şikayet edenlerin oranı yüzde 80.