New York Times pizzagate skandalının üstünü örtüyor

Geçtiğimiz haftalarda Reddit ve çeşitli internet sitelerinde kanıt sayılabilecek belgelerle birlikte ortaya korkunç bir iddia atıldı.

Belçika’nın bir kasabasında kaybolan kız çocuklarıyla ilgili olarak başlayan olaylar zincirinde Amerika’nın önemli sermaye sahiplerinin adı geçiyor.

Birçok ünlünün, politikacının ve sermaye sahibinin adının geçtiği skandala ilişkin yer alan belgelerde Hillary Clinton’ın Amerika başkan adaylığı sürecinde kampanya danışmanı olan John Podesta’nın, ticaret ve yüksek bürokrasi çevresinden kimselerle “Comet Ping Pong” adında bir pizzacıda düzenlenecek “pedofili” organizasyonuna ilişkin mail alışverişi yapıldığı belirlendi.

AMERİKAN MEDYASI GÜNLER SONRA ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR

Söz konusu iddialar medyada önemli bir sansürle karşılaştı. Amerikan medyası bu haberi hiç görmedi. Günler sonra Amerika'nın sözü dinlenen gazetesi New York Times devreye girdi. Skandal, bu gazete tarafından net bir şekilde yalanladı.

Gazete skandalın üstünü örten haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Hiçbiri doğru değil. Alefantis'İn birçok demokrat arkadaşı var ve kampanya boyunca Clinton'u destekledi. Onunla hiç karşılaşmadı, çocukları satmadı veya taciz etmedi, hukuk tarafından aranmıyor. O ve 40 çalışanı fırtınanın tam ortasında bırakılmıştır. Bu haberler tamamen yalan"

New York Times pizzagate skandalının üstünü örtüyor

REDDIT BELGELERİ KALDIRIYOR

Bu haberin ardından skandalın belgelerinin ilk ortaya atıldığı Reddit, Pizzagate'e ilişkin içerikleri kaldırmaya başladı.

AMBERİN ZAMAN'IN ÇELİŞKİSİ

Amerikan medyasında haber olmayan skandal Türk medyasında günlerdir geniş yer buluyor. Fakat Türkiye'de çocuk istismarına karşı çıkan gazeteci Amberin Zaman, Amerika'da yaşanan bu gelişmeye kayıtsız. O da New York Times gibi skandalı yalanlama ihtiyacı duyuyor.

New York Times pizzagate skandalının üstünü örtüyor

New York Times pizzagate skandalının üstünü örtüyor