New York Times: Türklerin yeni dizisi yolsuzluklar

New York Times: Türklerin yeni dizisi yolsuzluklar

ABD, tarihin en büyük dinleme skandalının ana vatanı olarak geçtiğimiz aylarda kayıtlara geçmişti. 2010'da Toronto'da yapılan G-20 Zirvesi'ne katılan tüm liderlerin, Kanada'nın NSA'sı olarak bilinen istihbarat kuruluşu CSEC ile dinlendiği ortaya çıkmıştı.

KENDİ ÜLKESİNDEKİ SKANDALLARA ALDIRMADAN TÜRKİYE'YE LAF EDEN GAZETE

New York Times Türkiye'de yaşanan dinleme skandallarını, sosyal medyaya düşen ses kayıtlarını gündemine taşıdı. "Türkler dizi izler gibi ses kayıtlarını takip ediyor" dedi.

İşte New York Times'ın o haberi: "Türkler iyi televizyon dizilerini hep sevdi. Yıllar önceki bağımlılık Dallas'tı ve belli bir yaştaki Türkler çok içen kadınlar için hâlâ Sue Ellen benzetmesi yapıyor. Son dönemde de saray entrikalarını ve Osmanlı Sultanı'nın haremindeki aşk hikayelerini konu alan Türk dizisi "Muhteşem Yüzyıl", hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da saplantı halini aldı. Şimdi ise Türkiye'nin izlediği program, Türkiye'nin kendi siyasi krizi. Sızdırılan telefon görüşmelerinin istikrarlı bir şekilde yayınlanmasıyla, bir dram dizisi gibi karşımıza çıkan yolsuzluk skandalının yarattığı siyasi kriz...

SEKS KASETİ ÇIKMASI AN MESELESİ

Bu kayıtlardan en sansasyonel olanı Pazartesi gecesi yayınlandı. Görünen o ki, Türkiye'de herkes, özellikle seçim zamanlarında ortaya çıkan bayağı bir fenomen haline gelen uygunsuz bir seks kasetinin ortaya çıkmasını bekliyor. Şu ana kadar çıkması engellenmiş olan üst düzey devlet adamlarına ait olması muhtemel seks kasetlerinin şimdiden bazı yayın organlarına gönderilmiş olduğu düşünülüyor. Bu kasetlerin sosyal medyada ortaya çıkması muhtemelen an meselesi."