New York'ta Türk Günü yürüyüşü düzenlendi
Ajanslar

Yürüyüşe New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve diğer Türk toplumu temsilcileri de katıldı.

New York'ta Türk Günü yürüyüşü düzenlendi

"TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK" SLOGANLARI

Bu yıl ki yürüyüşe, Laik ve Demokratik Türkiye Platformu'nun, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları damga vurdu. Laik ve Demokratik Türkiye Platformu, Samsun'dan yola çıkartılarak New York'a ulaşan dev boyutlu Türk Bayrağı ile yürüyüşe katıldı.

New York'ta Türk Günü yürüyüşü düzenlendi
(New York Polis Teşkilatı Şefi Erhan Yıldırım da görevli olduğu yürüyüşe destek verenler arasındaydı.)

New York'ta Türk Günü yürüyüşü düzenlendi VİDEO

TARAFTARLAR DA KATILDI

Yürüyüşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının ABD'de yaşayan taraftarları da yer aldı.Yürüyüşe Azerbeycan, KKTC, Özbekistan ve Kırım Türkleri de destek verdi.

Mahattan'da, Madıson Caddesi ile 53. sokağın köşesinde başlayan ve Birleşmiş Milletler (BM) yakınlarındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda sona eren yürüyüş sırasında gazetecilere kısa bir açıklama yapan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, devlet desteği olmaksızın yürüyüşü gerçekleştiren TADF'yi kutladığını söyledi.

ABD'de yaşayan Türklerin, 35. Kez New York sokaklarında coşkuyla yürüdüklerini anlatan Yalçın, bir soru üzerine yürüyüş için Türkiye'den herhangi bir destek gelmediğini söyledi.

"YÜRÜYÜŞ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SİMGELİYOR"

TADF Başkanı Atilla Pak da, konuşmasında Türk Amerikan toplumu olarak her türlü güçlüğün altından kalkacak durumda olduklarını, Türkiye'den destek almasalar da kırgın olmadıklarını söyledi.

Yürüyüşün Türk Amerikan toplumunun bir bayramı olduğunu söyleyen Pak, "Türk Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğini simgeleyen bu Türk Günü Yürüyüşü, federasyonun organize ettiği bir Türk toplumu yürüyüşüdür" dedi. Pak, bu yürüyüşün her yıl sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da konuşmasında, Hatay'ın da New York gibi farklı din, mezhep ve etnik kökenlilere ev sahipliği yaptığını belirtti ve bunu tüm dünyaya göstermek için Medeniyetler Korosu ile festival katıldıklarını söyledi.

AMERİKAN ULUSAL MARŞI İLE İSTİKLAL MARŞINI SÖYLEDİLER

Yürüyüşün ardından Dag Hammarskjold Parkı'nda New York polis teşkilatında görev yapan Türk polisler, Amerikan Ulusal Marşı ile İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra, şehitler için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Konuşmaların ardından, Medeniyetler Korosu, Hülya Polat ve Selim Bölükbaşı sahne aldı.