Niğde'de sarıkız örümceği paniği
DHA

Seyhan Büyüktopal'ın 10 gün önce bacağında sonra boynunda ve yüzünde hissettiği böceğin sarıkız örümceği olduğu fark edildi. Bazı türleri et yediği belirtilen örümcek öldürülürken Ömer Halisdemir Hastanesi'ne getirilen genç kız tedaviye alındı.

Büyük panik yaşan Büyüktopal, sakinleştirici iğne yapılarak evine gönderildi. Örümcek nedeniyle köyde korku içinde yaşadığını belirten Büyüktopal, "Uykularım kaçmaya başladı geceleri uyuyamıyorum" dedi.

Niğde'de sarıkız örümceği paniği

YETKİLİLER İNCELEDİ

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden bilim adamları yüzüne sarıkız örümceği yapışan Seyhan Büyüktopal ile görüştü. Yetkililer  sarıkız örümceklerini incelemeye alarak çalışma başlattı.

Niğde'de sarıkız örümceği paniği

'ZEHİRLİ DEĞİL'

Olayla ilgili inceleme yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Hakan Demir yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
"Halk arasında zehirli olduğu söyleniyor. Kesinlikle zehirli bir tür değildir. Ülkemizde de yaklaşık 30 türü bulunmaktadır. Buradaki gördüğümüz türler buraya ait türlerdir herhangi bir yerden göç durumları söz konusu değildir. Vatandaşlar bu türlerin yaşam alanlarına girmeyerek onlara bir tehdit olmaktan çıkarlar. Vatandaşlar evlerinin camlarına sineklik ve bu tarz korumalar takarlar ise bu canlılardan korunabilirler. Köy ve kırsal alanlarda yaşam alanları mevcuttur" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)