Nihal Bengisu Karaca kimdir

Nihal Bengisu Karaca kimdir

Gazeteci, yazar ve köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca 1972 Ankara doğumlu..Cerrah bir babanın kızı olan Nihal Bengisu Karaca Kayseri İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1994 yılında Aksiyon dergisinde görev almış, 1995-1996 arasında kısa bir süre Kanal 7'de programcılık yapmıştır.

Nihal Bengisu Karaca 1996 yılının sonlarında Aksiyon'da kültür sanat editörlüğü görevine gelerek sinema eleştirileri yapmış, kültür, edebiyat ve toplum eksenli dosya ve röportajlar kaleme almıştır.

2002 yılında Zaman gazetesine çalışmaya başlayarak gazetenin kültür sanat sayfasında sinema eleştirilerini sürdürmüş, Pazar ekinin editörlüğünü yapmış, daha sonra gazetenin yorum sayfasında köşe yazıları da yazmaya başlamıştır. Nihal Bengisu Karaca 2005 yılından itibaren haftalık haber dergisi Yeni Aktüelde yazmaktadır.Şubat 2009'da Zaman gazetesi için son yazısını kaleme alan Nihal Bengisu Karaca Habertürk'e transfer olmuştur. Halen Gazete Habertürk'teki köşe yazılarını sürdürmektedir.

Nihal Bengisu Karaca, 'Akil Adamlar' listesinde Akdeniz Bölgesi'nde görev alacak isimler arasında yer alıyor

KİTAPLARI

Yanardağda Pişirilir, Totemle Servis Yapılır

Kadın Oradaydı

Büyük filmin esas kızı:Havva