Nihat Doğan'dan İlker Başbuğ yorumu

Nihat Doğan'dan İlker Başbuğ yorumu

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular'ın konuğu sanatçı Nihat Doğan'dı.

NİHAT DOĞAN: "KİTAP BOMBADAN TEHLİKELİDİR"

Nihat Doğan, Aysever'in "Demokratım diyorsun peki Ahmet Şık'ın kitabının yayınlanmadan toplatılması konusunda ne düşünüyorsun?" sorusuna, "O dönem normal bir dönem değildi. AKP'yi kapatmaya çalışıyorlardı. Şimdi o kitap yayınlanabilir, ama o dönem toplatılması doğruydu" sözleriyle yanıt verdi.

Aysever'in "Siz de kitabın bombadan daha etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna Nihat Doğan, "Evet, daha tehlikelidir" diye yanıt verdi.

Nihat Doğan'dan İlker Başbuğ yorumu

Nihat Doğan'dan İlker Başbuğ yorumu

"TERÖRİSTTEN DAHA ÇOK ZARAR VEREN GENELKURMAY BAŞKANLARI OLDU"

Aysever'in "Türkiye'nin bir genelkurmay başkanı için müebbet isteniyor" sorusunu Nihat Doğan ilginç bir önekle yanıtladı.

"Teröristler kadar bu ülkeye zarar veren askerler de vardı" diyen Nihat Doğan, Türkiye'de bir başbakanın idam edildiğini söyledi. Nihat Doğan, geçmişte bir genelkurmay başkanının rütbelerinin sökülerek er yapıldığını hatırlatarak, "Edelhun Paşa'nın rütbelerini kim neden söktü?" diye sordu.

Nihat Doğan ayrıca, Yassıada yargılamaları sırasında Adnan Menderes'in sadece sigara istediği bir erden yediği tokat yüzünden kendisinin yaşadığı kabusu anlattı.