Nihat Genç kimdir

Nihat Genç kimdir

1956’da Trabzon’da doğan Nihat Genç, ilkokulu Meryem Mehmet Kayhan İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi de Trabzon Ticaret Lisesi'nde okudu. Daha sonra siyasi olaylar nedeniyle ayrıldığı İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi ile Ankara Bankacılık Okulu'na girdi.

1983 yılında ise Sağlık İdaresi Yüksekokulu'ndan mezun olan Genç, Sağlık Bakanlığı/Ankara Rehabilitasyon Merkezi'nde, ardından ise Kültür Bakanlığı’nda memuriyet yaptı.

MİLLİYETÇİ ENTELİJANSİYASININ ÖNEMLİ İSMİ HALİNE GELDİ

12 Eylül öncesinde gazete ve dergilerde teknik eleman olarak çalışırken ülkücü hareketin genç entelektüellerinin en önemli isimleri arasına girmişti. Bağımsız ve Kırmızı-Beyaz gibi ulusalcı siyasi dergilerde ve Leman dergisinde yazıları yayınlandı. Akşam gazetesindeki köşesinden, Engin Ardıç'ın yazısında Leman dergisini ve kendisini Apoculuk ve Saddamcılıkla suçlaması üzerine ayrıldı.

Bununla birlikte Sky Türk kanalındaki “Nihat Genç ile Ne Var Ne Yok” isimli programı da yayından kaldırıldı. 2008’de Leman’a geri döndü ve Aralık 2008’de Aydınlık dergisine makaleler yazmaya başladı. Bir Soru-Bir Cevap köşesinde ulusalcı bakışıyla güncel meseleleri irdeleyen Genç, 18 Ekim 2008’de Avrasya TV’de Lale Şıvgın ile “Nihat Genç ile Veryansın” programını yapmaya başladı. Bu program 2011’de son buldu.

ÖYKÜLER YAZIYOR

Odatv.com adresinde güncel yazıları yayınlanmakta olan Nihat Genç, 2012’de Halk TV’de “Nihat Genç Ko-nu-şu-yor!”, 2013’te ise Ulusal Kanal’da “Nihat Genç İle Ver-yansın” programlarını yaptı. Medya sektörünün yanı sıra insancılık arayışı temalı hümanist öyküler yazmaktadır. Hikayeler ile birlikte zamanın sorunlarını ve halkın geçirdiği değişimleri göz önüne koyan Genç'in siyasi makaleleri ise daha sert çizgilere sahip ve agresif tarza sahiptir.

YAYINEVİ MAKALESİ NEDENİYLE SÖZLEŞMESİNİ SONLANDIRDI

30’a yakın kitabı bulunan Genç, 2005 yılında Bilgi, Sabancı ve Boğaziçi Üniversiteleri tarafından düzenlenen “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri” konferansını eleştiren bir yazı yazdı. Bu yazısı nedeniyle o güne dek tüm kitaplarını yayınlayan İletişim Yayınları, Nihat Genç ile sözleşmesini yazarın faşizan tutumlar içerisine girdiği yönündeki hükmü sonucu alınan kararla sona erdirdi.

BİZ SİZİ ALKIŞLIYORUZ KILIÇDAROĞLU

Son olarak 2015 Genel Seçimleri'nde CHP’ye hazırlanan reklam videosu için “Biz de sizi alkışlıyoruz Kılıçdaroğlu! Bir büyük kitle partisini umut olmaktan çıkartıp ‘karikatür’ haline getirdiğiniz için” şeklindeki sert açıklamasıyla gündeme geldi.