Nihat Zeybekçi kimdir

Nihat Zeybekçi kimdir

NİHAT ZEYBEKÇİ KİMDİR?

1 Ocak 1961 Denizli doğumludur. İlk ve orta okula Tavas’ta gitmiştir. Liseyi ise parasız yatılı okul sınavlarına gösterdiği başarı ile Kütahya’da okumuştur. Üniversite’de ise Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirmiştir. Üniversitede okuduğu yıllarda bir dış ticaret şirketinde çalışmış ve bölümüyle ilgili deneyimler kazanmıştır.

Buradan mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Kendisi evli ve 4 çocuk sahibidir.

KARİYERİ

Denizli Platform Sözcülüğü'nde Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu üyeliğinde yer almış, iki dönem boyunca Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı yapmıştır. 2004-2011 tarihleri arasında  Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı yapmış, 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği üstlenmiştir. 2011 yılında Ankara’da milletvekili olarak görev yapmıştır.

2011 genel seçimlerinde Ak parti Denizli milletvekili olarak seçilmiştir. 2013 yılında açıklanan kabinede Ekonomi Bakanı olarak göreve getirilmiştir. 61, 62, 63. Hükümette Ekonomi Bakanı olarak görev almıştır. 24 Kasım 2015 tarihinde bu görevini Mustafa Elitaş’a devretmiştir. Zeybekçi günümüz hükümetinde Binali Yıldırım’ın açıkladığı kabinede yine Ekonomi Bakanlığı'nda görev almaktadır.