Nil Karaibrahimgil kimdir

Nil Karaibrahimgil kimdir

Nil Karaibrahimgil 17 Ekim 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Müzisyen Suavi Karaibrahimgil'in kızı olan Nil,12 yaşında bestesi kendine ait olan "I see clouds rain is coming..." adlı ilk şarkısını yaptı. Ortaokulda piyano yaşı biraz daha ilerleyince caz gitarı çalmaya başladı. 12 yaşından itibaren okuldan arta kalan boş zamanlarında Serdar Erener'e ait Reklamevi adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra reklam sektöründe çalışmaya devam etti. Hüner Margarin ve First Duo reklamları ile sektörün oskar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görüldü. Hazırkart reklamları Nil Karaibrahimgil'in dönüm noktası oldu. Reklamda bir anda tüm Türkiye'nin diline dolanan "Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendiren Karaibrahimgil, halk tarafından "Özgür Kız"' olarak tanındı.

2002'de Nil Karaibrahimgil, Sony Müzik firmasından Nil Dünyası adlı ilk albümünü çıkardı. Albümünün "XL", "Rüzgar" ve "Kek" adlı farklı tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başardı. 2004 yılında çıkardığı 2. albümü Nil FM'deki tüm şarkı söz ve müzikleri kendisine aittir. Nil, 2006 yılında çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım'ın çıkış şarkısı "Pırlanta" ile dikkatleri üzerine çekerek; günlerce medyada kalmayı başardı. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de en iyi Türk sanatçı dalında aday oldu.

26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü "Nil Kıyısında" piyasaya sürüldü. Albümün çıkış parçası olan "Seviyorum Sevmiyorum" Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kaldı. 21 Ocak 2010 tarihinde Sertap Erener'in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında yapılan düğünle evlenmiştir. Ayrıca sanatçı Hürriyet Gazetesi'nin "Kelebek" ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Penti çorap reklamında da oynamıştır. Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini yapmış ve 1. sezon finaline konuk olmuştur.