Nilhan Osmanoğlu: Atatürk'e kinimiz yok

Nilhan Osmanoğlu: Atatürk'e kinimiz yok

Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasına katılarak, 120 bin TL'lik soruda kendine güvenmediği için 60 TL'ye razı olup yarışmadan çekilen Nilhan Osmanoğlu konuştu.

ATATÜRK'E KİNİMİZ YOK

Osmanoğlu, Hürriyet'ten Şehriban Oğhan'a verdiği röportajda yarışmaya katılma sebebiyle birlikte birçok konu hakkında konuştu. Osmanlı ailesinden biriyle yapılan röportajların klasiği olarak konu dönüp dolaşıp Atatürk'e de geldi. Nilhan Osmanoğlu, "Atatürk'e kinimiz yok" derken sözlerine şöyle devam etti: "Sultan Vahdettin dahi Atatürk hakkında tek kötü kelime söyletmemişken bizim haddimize değil."

KENARDA 60 BİN LİRAM YOK DİYE ÇEKİLDİM

İşte Osmanoğlu'nun açıklamalarından bir bölüm;

"Eğer kenarda 60 bin liram olsaydı yarışmaya devam ederdim. Riske edebileceğim bir para değildi, çekilmek durumunda kaldım. Eşim de tekstil işiyle uğraşıyor. Başörtüsü, şal gibi bazı tekstil malzemeleri üzerine bir tasarımımız var. Bir senedir tescilini bekliyorduk, tescillendi. Bir markayla görüşerek kendi ismim altında beş padişah tuğralı tekstil ürünleri imal etmek istiyorum. 60 bin lirayı bunun için kullanacağım."

VAHDETTİN BİLE M.KEMAL'E LAF SÖYLETMEMİŞ

"Atatürk bir Osmanlı paşası. Osmanlının iyisiyle kötüsüyle herşeyini benimsediğimiz için ona karşı bir kinimiz yok. O zaman öyle gerekiyormuş demek ki. Neslişah Sultan'ın anılarında vardı. Sürgünden sonra bahçede bir arkadaşıyla Mustafa Kemal hakkında kötü sözler söylüyorlarmış. Sultan Vahdettin, Neslişah Sultan'ı yanına çağırıyor ve diyor ki: ‘O bir Osmanlı paşasıdır; kesinlikle onun hakkında tek kötü söz söylemeyeceksiniz.' Sultan Vahdettin dahi Atatürk hakkında tek kötü kelime söyletmemişken bizim haddimize değil yani. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama herkes herkese saygı göstermek zorunda."