Niran Ünsal kimdir

Niran Ünsal kimdir

TRT İzmir Radyosu keman ve ses sanatçısı Nursal Ünsal ve kanun sanatçısı Ahmet Canevi'nin ikinci çocuğu olarak 13 Ağustos 1976’da İzmir'de dünyaya geldi.

MÜZİK İLE BAŞLAYAN HAYAT

8 yaşında İzmir TRT Çocuk Korosu ile başladığı müzik hayatına TRT İzmir Radyosu’nda devam etti. Türk Sanat Müziği Korosu'nun sınavlarını kazanan Ünsal, burada 4 ay kadar kaldıktan sonra pop müzik ile devam etme kararı aldı. Orkestra kurarak sahne performansları gerçekleştiren Ünsal, bu sıralarda bir 
evlilik yaparak ilk çocuğu Hande’yi dünyaya getirdi.

İzmir’de radyoculuk yaparken tanıştığı İzmir Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Öğretim Üyesi Müfit Bayraşa’nın teklifi ile, yine Bayraşa’nın bestesi olan “Serseri Mayın” adlı eserle Pop Show 94 yarışmasına katıldı. Yarışmayı kazanan Ünsal, S Müzik’le albüm anlaşmasının sahibi oldu.

MÜZİK DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ İLE ÇALIŞTI

Seda Akay, Garo Mafyan, Seda Akay, Selim Çaldıran ve Tamer Özkan gibi önemli isimlerle çalışarak 13 Ağustos 1996 yılında ilk albümü “Haktan”ı çıkardı. İlk albüm sonrası kendi bestelerine yoğunlaştı ve şarkılarını meslektaşlarına satmaya devam etti.

Atilla Özdemiroğlu ile çalıştığı ikinci albümü “Şarkılara Tutundum” 1999 yılında çıktı. Aysel Gürel şarkısı “İtiraf Ediyorum” ve Sezen Aksu coverı “Firuze” ile büyük başarı kazandı.

Daha sonra 2004 yılında “Göçebe”, 2007’de “İyi Niyetlerim”, 2009’da “Sesler ve İzler”, 2010 yılında türkü albümü olan “Bir Avaz Bir Saz”ı çıkardı.  2012 yılında “İnce Ayar” isimli teklisinden sonra 2014’te “Ok” albümünü piyasaya sürdü.

DEMET AKALIN, SEDA SAYAN VE LADY GAGA İLE TARTIŞMALAR

Son yıllarda Demet Akalın, Seda Sayan gibi ünlülerle girdiği polemikler sonrasında Türkiye’ye konser için gelen ABD’li şarkıcı Lady Gaga’ya da savaş açan Ünsal, pop müzikte erotizm kullanılmaması gerektiğini savundu.

2014 yılında Aysha dergisi için tesettüre girerek poz verdi. Bu pozlar nedeniyle kardeşi Nida Ünsal ve kızı Hande’nin başı çektiği ağır eleştirilere maruz kaldı. Yakın çevresinden gelen bu tepkilerin üzerine “Kardeşlerim cenazeme gelmesin” diyen Ünsal, bu süreçte kendisine çok destek olduğunu belirttiği Cumhurbaşkanı Erdoğan için marş yazdı.

Büyük bir gizlilikle kendi stüdyosunda 35 kişilik kadroyla hazırladığı “Başkan Recep Tayyip Erdoğan” isimli marşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etti.

1999 – 2001 yılları arasında evli kaldığı Peker Açıkalın ile geçirdiği olaylı boşanma süreci sonrasında iki evlilik daha yapan Niran Ünsal’ın dört çocuğu bulunuyor.