Nokia 8.1 Plus hakkında bilmeniz gereken her şey
ensonhaber.com

Ocak ayının sonunda tanıtılacak olan 5 kameralı Nokia 9 PureView model akıllı telefon hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Görünüşe göre Nokia, sadece bu telefon üzerinde çalışmıyor. Şirket, aynı zamanda Nokia 8.1 Plus modelini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Nokia 8.1 Plus, şimdiye kadar görebileceğimiz en etkileyici tasarıma sahip Nokia modeli olabilir.

nokia 8,

TASARIM VE EKRAN

Eğer söylentiler ve sızıntılar doğruysa, Nokia 8.1 Plus, Nokia'nın bugüne kadarki en modern görünümlü telefonu olabilir. Tamamen çerçevesiz bir ekranla gelecek olan telefon, 6.22 inçlik büyük bir ekrana sahip. Telefonun alt kısmında bir USB-C bağlantı noktası ve üstte bir kulaklık girişi bulunuyor.

Telefonun arka tarafına baktığımızda ise dikey olarak hizalanmış iki adet kamera ve hemen altında bir parmak izi okuyucusunu görüyoruz. En alt kısımda ise Nokia 8.1 Plus'ın Android One ile geleceğini gösteren bir logo bulunuyor.

nokia

ÖZELLİKLER VE BATARYA

Telefon hakkında şimdiye kadar ortaya çıkan kesinleşmiş bir özellik yok. Ancak telefon analizcileri Nokia 8.1 Plus hakkında bazı tahminlerde bulunuyor. 6GB RAM ve 128GB depolama alanı ile gelmesi beklenen telefonda, Snapdragon 845 veya 855 işlemcisi bulunacak.

nokia 8.1 plus

Android One programına dahil olduğu için, Android'in en yeni sürümü olan Android 9 Pie işletim sistemi ile gelmesi düşünülen telefon hakkında, yukarıdaki sızdırılmış görsellerden başka herhangi bir bilgi bulunmuyor. Nokia 8.1 Plus akıllı telefonun, 2019 yılı içerisinde satışa çıkması bekleniyor.