Nokia bu yıl ABD pazarını genişletmeye odaklanacak
ensonhaber.com

Ocak 2017 ile Aralık 2018 arasında 70 milyona yakın telefon satan Nokia, bu başarısını ABD'de büyük bir varlığı olmadan gerçekleştirdi. Ancak Nokia'nın başarısının arkasındaki şirket HMD Global, bu durumun yakında değişeceğini açıkladı.

HMD

NOKIA LİDERLİĞE OYNAYACAK

Şirket, yakın zamanda verdiği bir röportajda, 2019 yılında ABD'deki varlığını büyütmek istediklerini belirtti. HMD Global, yeni çalışmaların sonunda Nokia'nın “lider akıllı telefon markalarından biri” olacağını umuyor. Ancak yine de temkinli konuşan şirket, piyasada birçok büyük akıllı telefon üreticisi olduğunu ve onları geçmenin biraz zaman alabileceğini söyledi. Bütün bunlara rağmen HMD Global, Nokia markasını lider hale getirme konusunda kendine güveniyor.

OKİA

ŞİRKETLERLE ANLAŞACAK

Nokia'nın, ABD pazarı için başlangıçtaki planları arasında perakende dağıtımının genişletilmesi var. Şirket, olası anlaşmalar için büyük taşıyıcılarla görüşmelerde bulunduğunu da açıkladı. Konuyla ilgili daha fazla bilgi verilmese de Nokia'nın, Verizon ile bir ortaklık kurabileceği konuşuluyor.

Şimdilik sadece akıllı telefon sektörüne odaklanan HMD Global ve Nokia, planlanan büyümeyi gerçekleştirdiklerinde, farklı teknolojilere de odaklanacak.