Novovoronej Nükleer Enerji Santrali güçlendiriliyor
AA

Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santrali'ne düzenlenen gezi, ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı. İlk önce Novovoronej uydu kenti ziyaret edildi. Nükleer santrallerin yanından adeta kentler kuruluyor ve santralin yapımında görev yapanlar ile çalışanlar burada ikamet ediyor.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali güçlendiriliyor

HER TÜRLÜ OLANAK SAĞLANIYOR

Küçük bir kent olan Novovoronej'in bir başından diğer başına yürüyerek yarım saatte gidilebiliyor. Küçük olmasına rağmen burada her türlü altyapı olanağı, eğitim kurumları ve eğlence için mekanlar bulunuyor. Kenti inşa edenler, burada yaşayanların kendilerini dünyadan kopuk hissetmemeleri için her şeyi düşünmüş. Çocukların eğitimi ve bakımına büyük önem veriliyor.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali güçlendiriliyor

Kentte resim, müzik ve spor okulları, yeni stat ve sinema da bulunuyor. Kent Meclisi Başkanı İnna Kudryaşova, AA muhabirine yaptığı açıklamada burada insanların iş sonrasında dinlenmeleri, onlar işte olduklarında çocuklarının bakımı için her türlü olanağın sağlandığını söyledi.

YAPILMASI GEREKENLER ÖĞRETİLİYOR

Kentte santral çalışanları için bir de eğitim merkezi faaliyet gösteriyor ve burada nükleer santral teknolojisindeki yenilikler, santralin çalışma sistemi ve olağanüstü hallerde yapılması gerekenler öğretiliyor.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali güçlendiriliyor

ENERJİ BLOĞU HİZMETE BAŞLADI

Nükleer santralden 5 kilometre uzakta bulunan kentte, çalışanlar için servis araçları hizmet veriyor. Buradaki ilk santral, 1964 yılında açıldı ve WWER tipli reaktöre sahip enerji bloğu hizmete başladı. O günden bu yana benzer enerji bloklarının modernizasyonu ve geliştirilmesi devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)