NSU baş sanığı ömür boyu hapis yatacak
ensonhaber.com

Almanya'da davası yıllardır görülen NSU dosyasında sona yaklaşılıyor. Federal savcılık, NSU'nın baş sanığı, Nazi Gelini olarak tanınan Beate Zschäpe'ye ömür boyu hapis cezasına çarptırılması gündemde.

DÖNERCİ CİNAYETLERİNİN BAŞ AKTÖRÜ

Almanya'da gerçekleştirilen ve bugün Nazizmin halen varolmasına sebep olan 2000-2007 olaylarında 8'i Türk 10 yabancı uyruklu kişi NSU'cular tarafından öldürülmüştü. NSU'luların Türklere ait döner dükkanlarını hedef alması sebebiyle bu olay, dönerci cinayetleri olarak tarihte yerini almıştı.

NSU baş sanığı ömür boyu hapis yatacak

2011 yılında tutuklanan Beate Zschäpe, 2013 yılından beri yargılanıyor. Münih kentindeki Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada dün başsavcılık, mütalaasını açıkladı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Başsavcılı, hiçbir silahlı veya bombalı eylemde bulunmadığı halde NSU'nun baş sanığı Beate Zschäpe'nin aşırı sağcı terör örgütünün tüm eylemlerindeki suç ortaklığının sabit bulunduğunu belirtti.

NSU baş sanığı ömür boyu hapis yatacak

Başsavcı Anette Greger, Zschäpe'nin hapisten çıkması durumunda gözetim altında tutulması için de şartların oluşmuş olduğunu vurguladı. "Zschäpe olmadan NSU eylem yapamazdı." dedi.

Başsavcı Greger, Zschäpe'in "halkın gözünü korkutma” ve "Federal Almanya Cumhuriyeti'ne zarar verme” gibi hedeflerini desteklediğinin sabit bulunduğunu ifade etti.

NSU baş sanığı ömür boyu hapis yatacak

"KUNDAKLAMALAR NSU'NUN İŞİ DEĞİL"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başsavcı, NSU'nun terör hücresi olarak varlığının sona erdiğini belirtirken, kundaklama eyleminin söz konusu örgütün hanesine yazılamayacağını söyledi. Başsavcı Jochen Weingarten ise NSU davasındaki bir diğer sanık Holger G.‘nin ise NSU'yu üç olayda desteklemekten suçlu bulunduğunu; örgüte ehliyet, pasaport vesigorta kimliği sağladığının saptandığını belirtti.

Zschäpe için ömür boyu hapis talebi bekleniyor