Numan Kurtulmuş: Havadan silah atmakla olmaz

numan

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kobani ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Kurtulmuş, ABD'nin Türkiye'ye rağmen PYD'ye havadan silah yardımında bulunmasını eleştirdi. Atılan silah yardımının bir kısmının IŞİD'in eline geçmesine vurgu yapan Kurtulmuş, şunları söyledi;

SORUNUN ÇÖZÜMÜ YUKARIDAN SİLAH ATMAK DEĞİL

"Kobani meselesi ayrı mesele olarak alınıyor ve bunu çözecek perspektif ortaya konulamıyor. Sorunun çözümü Kobani üzerine odaklanmak değil, yukarıdan silahlar atmak değil Suriye’de nasıl barışı sağlayacağız bunun toplantılarını yapalım. Türkiye başından beri bunu söylüyor. Silah atıyorlar silah IŞİD’in eline geçiyor. Herkesi samimi olmaya ve Suriye’deki sorunu çözmeye davet ediyoruz biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

İşte Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları;

TÜRKİYE 3 GÜNDE 200 BİN KOBANİLİYİ KABUL ETTİ

"İyi ilişkiler içinde olduğumuz Kuzey Irak yönetiminin bu bölgede konuşlandırılmasını istiyoruz. Kobani için kılını kıpırdatmayanların ‘Türkiye yardım yapmıyor’ demesi insafsızlıktır. Türkiye 3 günde 200 bin Kobaniliyi kabul etti.

SEBEP DEĞİL SONUÇTUR

Kobani krizi de IŞİD meselesi de sebep değil sonuçtur.Biz Türkiye olarak şunu söylüyoruz. Suriye ve Irak’taki terörü besleyen ortamın bitirilmesi lazım. Bu meseleyi ortadan kaldıralım dediğimiz zaman kimsenin kılı kıpırdamıyor."

IŞİD ABD'nin gönderdiği yardım paketini ele geçirdi haberiNuman Kurtulmuş: Havadan silah atmakla olmaz