Numan Kurtulmuş kimdir

Numan Kurtulmuş kimdir

1959 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu.

1984 yılında, yine aynı fakültede yüksek lisansını tamamladı. 1988-1989 öğretim yılında ABD'nde Temple University School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalarını sürdürdü. Kasım 1990 ile Haziran 1993 tarihleri arasında ABD'nde Cornell University New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Sosyal siyaset, işçi-yönetim ilişkileri, yönetim ve organizasyon, sendikalar ve sendikacılıkta yeni trendler ve insan kaynakları yönetimi konularında yayınlanmış makaleleri vardır. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve yerli kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde tebliğler sunmuştur.

Stok Yönetiminin Data Base Yaklaşımıyla Entegre Edilmesi ve Model İnsan Tipi Açısından Endüstri İlişkilerindeki Değişim konularında yüksek lisans ve doktora tezleri ile Post-Endüstriyel Dönüşüm ve Japon Sisteminde İşçi-Yönetim İlişkileri isimli doçentlik çalışmaları mevcuttur.

1992 yılında iktisat doktoru, 1994 yılında Çalışma Ekonomisi Anabilim dalında doçentlik ünvanı almıştır.

Sanayi Ötesi Dönüşüm adlı eseri yayınlanmıştır. Bir ara İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Saadet Partisi genel başkanlığı yaptı. 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi'ni kurdu ve genel başkanı oldu.