Numan Kurtulmuş: Siyasi idamlara iade-i itibar verelim
AA

numan-kurtulmuş

2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye devam ediliyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda görüşülen bakanlığına bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri üzerinde Hükümet adına konuştu.

Sözlerine, "28 Şubatın ve 28 şubatların geride kalmasını temenni ediyorum" diyerek başlayan Kurtulmuş, "Bir daha bu memlekette 28 Şubat, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi bir kısmı açık, bir kısmı postmodern darbeler olmaz" dedi. Kurtulmuş, Meclis'in hep açık olmasının, farklı kanaatlerdeki siyasi görüşlerin dile getirilmesinin büyük bir imkan olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, 28 Şubat döneminde büyük mağduriyet yaşayan, iktidardan zorla alınarak uzaklaştırılan dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ı rahmetle andı.

"BU İDAMLAR, TBMM ÜZERİNDE BİR KARA LEKE"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki idam cezalarının hala TBMM'nin üzerinde "kara leke" olarak durduğunu belirtti ve  "Geçmişte bu idam cezalarına kim imza atmışsa atmış ama sonuçta bugün Türkiye’de bir Meclis var" dedi.

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten Adnan Menderes’in,12 Eylül’deki idam cezalarından, Deniz Gezmiş’in idam cezasından rahatsızsak haydi buyurun dört parti burada, Meclis olarak bütün idam cezalarının bütün hukuki altyapısını kaldıralım ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda büyük bir adımı atalım" diye konuştu.

"MECLİS İSTERSE ORTADAN KALDIRABİLİR"

İdamlar üzerinden muhalefet yapmayı asla doğru ve siyaseten şık bulmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Bu teklifi bir kere daha söylüyorum; Türkiye’de Adnan Menderes’in de diğer idam cezalarının da hepsi Türkiye’nin hukuk sistemi bakımından önemli parametrelerdir, bu Meclis isterse bunu ortadan kaldırabilir" şeklinde konuştu.

"YENİ ANAYASA SÜRECİNDE MEDYANIN ROLÜ BÜYÜK"

Yeni anayasa yapım sürecinde medyaya büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Kurtulmuş, Meclis'teki medya kökenli milletvekilleriyle zaman zaman bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmayı önemsediklerini söyledi.

Türkiye'ye karşı kasıtlı olarak yürütülen uluslararası algı operasyonlarına karşı ülkenin düzgün bir şekilde anlatılması gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, "64. Hükümet reform Hükümetidir. Türkiye dünyanın henüz birinci ligine çıkmamış ama play ofta oynayan ülke olarak daha ileriye gitmek noktasında iken maalesef terör dayatmasıyla karşı karşıya kalmış, onun getirdiği ağır sonuçlarla burun buruna gelmiştir" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)