Numan Kurtulmuş: Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız
AA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, "Biz Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkiye, bütün toplumsal kesimlerle dosttur, akrabadır." dedi.

Numan Kurtulmuş: Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"Oradaki insanlarımızın gerçekten gönüllerinin, zihinlerinin ihya edilmesi zorunluluğu vardır. Silopi'de terör bütünüyle bitti. Hemen Silopi'den başlayarak, diğer ilçelerimizde ve yerleşim yerlerinde insanlarımızın zihinlerinin ve gönüllerinin yeniden ihya edilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Aynı şekilde bir inşa süreci de zorunludur.

Bu süreç, ihya ve inşa süreci olacaktır. Bu iki kelimenin altını çizmek isterim. İhyadan kasıt insanların bu süreçte gerçekten gönüllerinin, ruhlarının, dağılmış olan algılarının bir an evvel ihya edilmesidir.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ"

Biz Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkiye, bütün toplumsal kesimlerle dosttur, akrabadır. Ama en çok ilgilendiğimiz husus Türkiye'nin güvenliği ve egemenliğidir.

Numan Kurtulmuş: Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız

Türkiye'nin güvenliğini zedeleyecek herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir, bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar.

Türkiye'nin güvenliğini zedeleyecek, Türkiye'nin egemenliğine zarar verebilecek olan herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir ve bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar.

Yakın dönemde bu bölgelerde olabilecek en kötü senaryoda 600 bine yakın yeni bir mülteci dalgasının Türkiye sınırlarına gelmesinin muhtemel olduğu da değerlendirilmektedir. Öncelikli hedefimiz, bu gelmiş olan ve gelebilecek göç dalgalarının mümkün olduğunca Türkiye sınırının dışında, orada ağırlamak, verilecek hizmetlerin tamamını orada vermek.

Numan Kurtulmuş: Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız

'Hiçbir kimsenin toprağının bölünmesinden, parçalanmasından yana değiliz' görüşümüzü samimi olarak ortaya koyuyoruz ama en az bunun kadar hassas olduğumuz bir konu da Türkiye'nin egemenliği ve Türkiye'nin bütünlüğüdür. Bu anlamda Türkiye'ye doğrudan ya da dolaylı saldırı anlamına gelebilecek her türlü gelişmeyi de çok yakinen takip eder, onlarla ilgili de gerekli tedbirlerimizi alırız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)