Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
ensonhaber.com

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

"KAYMAKAM SAFİTÜRK'ÜN FAİLLERİ YAKALANDI"

Toplantının sona ermesinin ardından konuşan Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili ana faillerin yakalandığını belirterek şunları söyledi:

KABUL EDİLEMEYECEK BİR İLERLEME RAPORUDUR

- (Avrupa Birliği ilerleme raporuna ilişkin) Gerekli bütün açıklamalar yapıldı. Avrupa Birliği ilerleme raporu yanlı, Türkiye'ye karşı hiçbir zaman kabul edilemeyecek bir ilerleme raporudur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Schulz'un sözlerine anlam vermek mümkün değil.

Türkiye'nin terörle mücadelesinden rahatsız olan bu tür yaklaşımları kabul etmek mümkün değil. Türk halkının 15 Temmuz'da verdiği mücdelede de Avrupa'nın arkamızda durduğunu söylemek mümkün değil. Türkiye egemen bir ülkedir. Dolayısıyla kimsenin Türkiye'yi hizaya sokacağını zannetmemisi lazım.

- (Fırat Kalkanı'na ilişkin olarak) Fırat Kalkanı operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye, havadan desteğini sürdürmeye yeniden başlamıştır. Operasyon, El Bab'a doğru planlandığı şekilde ilerliyor.

YÜRÜTMENİN TEK ELDE TOPLANACAĞI BİR SİSTEME GEÇİŞİ ÖNGÖRÜYORUZ

-(Anayasa çalışmalarına ilşkin olarak) 330'u bulduğumuz anda bu gündeme getirilecektir. MHP ile görüşmeleriminz devam ediyor, CHP'ye de kapımız açıktır. Mühüm olan halkın büyük kesimlerinin katıldığı anayasal bir değişim yapmaktır. Bizim görüşümüz parlamentodan yeşil ışık çıktığında bunu halka götürmektir.

-Türkiye'de yürütmenin tek elde toplanacağı bir sisteme geçişi öngörüyoruz. Tam, güçlendirilmiş başkanlık modelidir üzerinde durduğumuz. Daha fazla denetlenebilen sistem öngörüyoruz.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMALAR OLABİLİR

-(Yurtdışına kaçan FETÖ'cüler) ürkiye'nin FETÖ ile mücadelesi geçici değildir. 40 yıldır devlete sızmış bir çeteden bahsediyoruz. Devletimiz millet adına bu unsurları T.C.'nin içinden çıkarmak için her türlü çalışmayı yapacaktır. Yurt dışana çıkanlar için de gerekirse vatandaşlıktan çıkarılması da gündeme gelebilir.