Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar
AA

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından önemli ayrıntılar..

"Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesi Ankara'daki terör saldırıydı. 97 kişi vefat etmiştir, olay sonra 365 vatandaşımız hastanelere yaralı olarak intikal etmiştir. 58 vatandaşımız da yoğun bakımda ağır yaralıdır. 36 ilimizden definler gerçekleştirilmek üzere, bu illere gönderilmiştir. Olay anından itibaren ilgili birimler olay yerine intikal etmiş."

"Saldırı haince ve sinsice yapılmıştır. Her ikisinin de 5 kilogramlık TNT bombalar kullandığı anlaşılıyor. Suruç'taki saldırıyla benzerlik taşıyor."

ÖLENLERİN YAKINLARINA MADDİ DESTEK

"Ölenlerin yakınları ve ayrıca yaralananlarla ilgili yasa neyi emrediyorsa gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlendirildi. Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanması ve yaralılara destekler hususunda ilgili adımlar atılacak. Hep beraber bir yası tutuyoruz."

"106 ülkeden üst düzey yönetici acımıza ortak olmuştur. Ben değerli devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür ediyorum."

"HEPİMİZİN ORTAK YASI"

"Ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Çok önemli konuşmalar yapıldı. Bu bombayı patlatanlar sadece o organizasyonu yapan kuruluşlara haince bir saldırı planlamadılar, milletimizin tamamına karşı bu saldırıyı yaptılar. Herkesi hedef seçerek bu hain saldırıyı gerçekleştirdiler. Hepimizin ortak yası."

"Terör örgütü, bütün milletimizi karşımıza aldığı gibi bu olayı gerçekleştirenler insanlar arasına nifak tohumları serpmeyi başarmak istediler. Buna karşı milletimiz olay anından itibaren büyük bir ferasetle olaya yaklaşıyor. Bütün milletimizi uyanık olmaya davet ediyorum. Uyanık olarak bu düşmanları deşifre edeceğiz."

"Teröre karşı ortak bir cephe oluşturmak zorundayız. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Bu nedenle en büyük sınav, teröre karşı gönülle ortak bir hareket hattını oluşturabilmemizdir. Bunun için barış ve kardeşlik blokunu oluşturmak mecburiyetindeyiz."

"Bütün siyasi partilerini, yazarları, medya kuruluşlarını barış ve kardeşlik dilini kullanmaya, karşı gruplara düşmanlık sözleriyle konuşmamaya davet ediyorum. Tam da terörün ağır faturasının bize yüklediği borç budur."

"Bu aşağılık katliamın karşısında millet olarak bunun hesabını sormak kalıyor. Bundan sonrasına ilişkin olarak bu örgütlerin amaçları hem içeride birliği ve bütünlüğü kaybettirmek hem de 1 Kasım seçimini güvenliksiz bir ortamda yapılmasını sağlamak .Bütün güvenlik güçlerimiz 1 Kasım seçimlerinin güvenli bir ortamda yapılmasını sağlayacaklar."

"O İKİ POLİS AÇIĞA ALINDI"

"Şırnak'ta teröriste ait cesedin polis aracına bağlanmasıyla ilgili 'kabul edilemez, vahşettir ve insanlık suçudur' yorumunda bulunmuştuk. İlk günden itibaren olayın gerçeğinin ortaya çıkması için soruşturma başlatılmıştı. Bugün iki emniyet görevlisi açığa alındı."

"İSRAİL, MESCİD-İ AKSA'YA SALDIRIYOR"

"İsrail, Mescid-i Aksa'da saldırıyor. Filistinlilere hem Batı Şeria'yı hem de bizzat Kudüs'ü yaşanmaz hale getiriyor. Geçen Cuma'dan bu yana 12 kişi öldürüldü. Çok sayıda kişi tutuklanmıştır."

"Hayat zindan edilmeye başlanmıştır. Bunu kabul etmiyoruz. İsrail bu saldırgan tavrından vazgeçmedikçe, Ortadoğu'da sular durulmayacaktır. Doğu Kudüs'te, Mescid-i Aksa'nın bu şekilde baskı altına alınmasını kabul etmiyoruz. İsrail'in bir an önce vazgeçmesi bir insanlık ödevi."

RUSYA'NIN İHLALLERİ

Rusya'nın Türkiye'yi karşısına almayacağına ümit ediyorum. Rusya'ya gerekli uyarılar yapılmıştır. Ümit ederim bu ihlallerden vazgeçilecektir."

"TERÖRÜN ARKASINDA BİRKAÇ DEVLET AKLI VAR"

"Fedai gruplarının listelerinin olduğu biliniyor. İstihbarat birimlerimiz bu konuda bilgiler alıyor. Hiç birisi birbirini tanımadan eylemlerini yapıyorlar teröristler. Ankara'da intihar saldırısı önlenmiştir. 10 bilgi alsak, bazıları yakalanıyor ama yakalayamadığımız da oluyor. Belki bu terör örgütlerinin arkasında istihbarat birimleri de olabilir."

"Dünya'nın en iyi korunan yerlerinde bile terör saldırılarına şahit olduk. 11 Eylül, Londra Metrosu saldırıları gibi. Maalesef terör örgütü dediğimiz şey üç adamdan ibaret değil. Arkasında bir yada birkaç devlet aklının olduğu bir terör saldırıyla karşı karşıya kaldık."

"Önleyici güvenlik önlemleri içerisinde emniyet birimlerimiz çalışıyor. Önümüzdeki süreçte, seçim süreci olur. Bundan sonraki mitinglerde önlemlerin en üst düzeyde olması konuşuldu."

"Sandık güvenliğinde en ufak bir detay kaçırılmadan en güvenli bir şekilde çalışmalar titizlikle sürdürülüyor."

"20 Temmuz'dan sonra hükümet durduk yere terörle mücadeleyi başlatmadı. Bizzat bu süreci terör örgütleri başlatmıştır. PKK'nın silahını toprağa gömmesi lazım. Millet PKK'nın eline silah almayacağına inanmalı. Hem savaş hem barış eş zamanlı istenmez. Hem demokrasi deyip sandığı isteyeceksiniz, hem de arkamızda Dağ var deyip terör örgütünden medet umacaksınız. Bu olmaz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)