Nureddin Nebati seçim bölgesinde
İHA

Nureddin Nebati

AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati, GAP Arena Kapalı Spor salonunda düzenlenen Ak Parti Milletvekili adayları tanıtım programına katıldı. 12 milletvekili adayının katıldığı programda son olarak konuşan Nebati, seçim sürecini yeni Türkiye’nin yeni anayasası ile yeni ufuklara taşınacak bir süreç olarak değerlendir.

"DUA, KARDEŞLİK, GÜLER YÜZ İSTİYORUZ"

Yeni süreçte tek isteklerinin dua ve güler yüz olduğunu belirten Nebati, şöyle konuştu;

“Bundan sonraki yolculuğumuz inşallah Anayasayı değiştirecek, başkanlık sistemini getirecek bir Türkiye’yi yeni ufuklara taşıyacak, yepyeni bir sürecek olacaktır. Biz hizmetten yorulmayız. Bize sadece dua edin, güler yüzünüzü gösterin. Dua, kardeşlik, güler yüz istiyoruz. Hizmet bizden, çalışmak bizden, başarı şüphesiz Allah’tandır.”

SON 13 YILDA URFA'YA 24 MİLYAR YATIRIM

Konuşmasında Saidi Nursi’nin ömrünün son dönemlerinde Şanlıurfalıların sahip, çıktığını vurgulayan Nebati, milli mücadelede en büyük payın Müftü Hasan Hüsnü, Şeyh Saffet (Yetkin), Müftü Osman (Siverek Müftüsü) ve Müderris Âlim Asım Efendiler gibi din adamları olduğunu hatırlattı.

GAP ile bölgenin önde gelen şehirlerinden birinin Şanlıurfa olduğunu kaydeden Nebati, son 13 yılda Şanlıurfa’ya 24 Milyar TL yatırım yapıldığını ifade etti. Şanlıurfa’ya son 13 yılda yapılan yatırımlardan 2 Milyar TL’nin eğitime harcandığını vurgulayan Nebati, Şanlıurfa’nın dış ticaret hacminin de 7 kat arttırıldığını da sözlerine ekledi.

"DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEYİN"

Muhalefet partilere seslenen Nebati, “Aman ha, demokrasiden vazgeçmeyin. Aman ha, seçmenin iradesine ipotek koymayın. Aman ha, seçmenin iradesiyle oynamayın. Aman ha, seçmenin iradesini silahla, tehditle, şantajla değiştirmeye kalkmayın. Demokrasi bizim namusumuz. Türkiye’nin her yerinde insanlar, oylarını özgürce kullanmalıdır. İrademizi temlik etmeyin, irademizi sıkıştırmayın Biz özgür insanlarız. Biz Allah’tan başka kimseden korkmayız. Bu ülkede artık kaos olmayacak, tehdit olmayacak. AK Parti’nin iktidarı güçlü bir şekilde geliyor. Bunu görenler provokasyonlara, özel önem gösteriyorlar. Bizim kavgayla, gürültüyle, yolsuzlukla, bizim arsızlıkla, işimiz olamaz. Bizim kanla, gözyaşıyla, işimiz olamaz. Silahlarla, bombalarla işimiz olamaz” diye konuştu.

"ARABI, KÜRTÜ, ALEVİSİ BİZİM KARDEŞİMİZ"

Eşitliğe ve adalete önem verdiklerini vurgulayan Nebati, şöyle devam etti:

“Arabı, Kürtü, Alevisi, bizim kardeşimiz. Bizim için kadın erkek ayrımı yok. Biz herkesi eşit görüyoruz. Biz sakallısını, sakallısını, bıyıklısını bıyıksızını, başörtülüsünü başörtüsüzünü ayırmayacağız. Kapıda davul çalanı da, zurna çalanı da kardeş biliriz. Biz insan odaklı çalışıyoruz.”

Konuşmaların sonunda diğer adaylar ve yerel yöneticilerle birlikte salondakilere karanfil atan Nebati’ye, salon çıkışında da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)