Nurettin Canikli kimdir

d

NURETTİN CANİKLİ KİMDİR?

15 Mayıs 1960 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde doğmuştur. Kendisi Türk siyasetçidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler mezunudur. Yüksek Lisansını ise İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde Para-Banka-Finansman alanında bitirmiştir.

KARİYERİ

Maliye Bakanlığı'nda çeşitli görevler alan Canikli, Maliye Başmüfettişliği, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve İstanbul Defterdarı Vekilliği yapmıştır. Canikli, Yenişafak Gazetesi'nin ekonomi hakkında köşe yazarlığı da yapmıştır.

Yeminli Mali Müşavirlik şirketinin ortaklığı ve Adalet ve Kalkınma Partisinin de kurucu bir üyesi olan Nurettin Canikli, TBMM XXII., XXIII. ve XXIV. Dönemde Giresun'da Milletvekilliği yapmıştır. XXII. Dönemde aynı zamanda Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyeliği yapmış bulunmaktadır.

Nurettin Canikli kimdir

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI YAPIYOR

1 Kasım'da yapılan seçimlerin sonucunda tekrar tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Grup Başkan Vekilliği görevini de yapmıştır. Kendisi Hatice Canikli ile evlidir. Bu evlilikten ise 4 çocuğu vardır.

Canikli Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapmıştır. Günümüzde ise Başbakan Binali Yıldırım’ın yardımcısı olarak atanmıştır. Başbakan Yardımcılığı yapmaktadır.