Nuri Elibol yazdı, 28 Şubat'ın üstü örtülüyor mu
ensonhaber.com

nuri elibol

Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol, Doğan Medya Grubu'nun ve Aydın Doğan'ın 28 Şubat Davası'nda henüz hesaba çekilmemiş olmasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı. Elibol'un yazısındaki detaylar şu şekilde:

28 ŞUBAT'IN KOÇBAŞI AYDIN DOĞAN'DIR

28 Şubat darbesinin medya ve iş dünyası ayağını organize eden ve koçbaşı görevi yapan isim de Aydın Doğan’dır. Aydın Doğan da Alman ve İsrail Derin Devleti ile madalyalarla ödüllendirilecek kadar içli ve dışlı bir isimdir. Doğan Medya Grubunun 28 Şubat sürecindeki rolü ve o dönemdeki operasyonel faaliyetlerinden dolayı henüz hesaba çekilmemiş olması 28 Şubat davasının en büyük eksikliğidir.

Nuri Elibol yazdı, 28 Şubat'ın üstü örtülüyor mu

Terörist başı Gülen, 29 Mart 1997’de Samanyolu TV’deki mülakatında; “Bugün Türkiye’yi idare edenler, gerekli performansı ortaya koyamadılar zannediyorum. Ülkemiz kriz içinde. Bu krizi, gücü temsil edenler önlemelidir. ‘Bu hükûmeti değiştirin demek’ daha demokratik olur. Askeriye ‘muhtıra verdi’ diye suçlanmak isteniyor. Askerler isteselerdi; ‘bu böyle olacak’ diyebilirlerdi. Ama böyle yapmadılar ve oturup meseleyi altı saat mülahaza ettiler. Demokratik yollarla problemler çözülsün istediler” sözleriyle REFAHYOL Hükûmeti’nin istifasıyla sonuçlanan MGK bildirisine övgüler diziyor.

Yine 16 Nisan 1997’de Kanal D’de; “Askerlerimiz bir yönüyle yaptıkları şeylerden ötürü bazı çevrelerce antidemokratik davranıyor sayılabilirler. Asker ‘milletimizin güvenliğini sağlama sorumluluğumuz var’ mülahazasıyla davranmıştır. ‘Müdahale etmezsek tarih önünde suçlu oluruz’ mülahazasıyla hareket edilmişse onlar masumdur. Konuya Fakihlerin mülahazasıyla da yaklaşıldığında, içtihat hataları bir sevap da kazandırır” sözleriyle darbecilerin muhtıra vererek ‘sevap’ kazandıklarını iddia edecek kadar onlara destek veriyor terörist başı. Kayıtlarda, FETÖ elebaşının 28 Şubat müdahalesini haklı gösteren ve seçilmiş hükûmeti istifaya çağıran onlarca açıklaması var.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN