Nuri Şahin: Olcay Şahan Türkiye'nin Thomas Müller'i

Nuri Şahin: Olcay Şahan Türkiye'nin Thomas Müller'i

Borussia Dortmund'un tecrübeli ismi Nuri Şahin, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı, Salih Uçan, milli takım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Şahin'in o açıklamaları:

Galatasaray'ı iyi analiz ettik. Uzaktan takip ettiğim için en fazla iki maç izliyorum. Yararını ve zararını söyleyemem ama kaliteli yabancılar çok önemli. Türk oyuncuların kalitesini arttırabilecekse Alex gibi Hagi gibi isimler... Hagi zamanında yetişti oyuncular, Alex geldiği zaman da böyle oldu.

SALİH EN İYİSİNİ YAPTI

Almanya'da Dortmund'la şampiyon oldum. İstesem kalabilirdim 10 sene çok rahat orada kalırdım. Ben kendimi insan, oyuncu, menajerlik tecrübes için yurtdışına çıkmak istedim. Salih'in Roma'ya gitmesi çok güzel bir olay seivndim onun adına, o Roma'da çok büyük işler yapacak ve milli takımda iyi yerlere gelecek. 3-4 sene bile oynasa gençlerimiz o büyük liglerde inanılmaz tecrübeler kazanırlar.

EURO 2016'YA KATILMA ŞANSIMIZ

Şansımız var çok büyük olmasada var. Ama artık konuşma değil icraata bakan bir iş, her turnuva ve elemeden önce katılacağız diyorum ama bir şekilde katılamıyoruz. O yüzden artık icraat zamanı, puan ve puanlar toplaya toplaya bir yerlere gelmek gerekiyor.

FATİH HOCA İLE KONUŞTUK

Sakatlık döneminde çok görüştük ama sadece kişisel değil. Milli Takım'da kim iyi oynuyor, iyi oynasak puan kazanırız, ben dahil hepimizin daha iyi olması ve takım olarak oynaması gerekiyor. 11 kişi farklı şeyi yapacağına 11 kişi aynı hatayı yapmalı böyle olursa bir yerlere gelebiliriz.

OLCAY TÜRKİYE'NİN THOMAS MÜLLERİ

Beşiktaş puan olarak iyi durumda. Olcay Şahan sevdiğim bir kardeşim. Türkiye'nin Thomas Mülleri'i, hiç yoktan gol atabiliyor. Onun da katkısıyla haftada 3-4 kez konuşuyorum, seviyor konuşmayı. Galatasaray derbiyi aldı, Fenerbahçe'nin kalitesi tartışılmaz. Lig ne kadar kaliteli olursa bu milli takıma yansıyacaktır.