Saadet'in Elmadağ adayı seçimlerden çekildi
AA

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde CHP ve İP'in yaptıkları resmi ittifaka; Saadet ve HDP'de destek oluyor. Öyle ki Saadet'i Şanlıurfa ve Adıyaman'da PKK'nın siyasi kolu HDP de destekliyor.

TEPKİ İSTİFASI GELDİ

Saadet Partisi Elmadağ adayı Nuri Yurdakul, şehit babası olarak partisinin yer aldığı ittifaka tepki göstererek, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İÇ İÇE GEÇMİŞ PARTİLERİN İTTİFAKLARINI KABUL EDEMEM

Saadet Partisi Elmadağ Belediye Başkan adaylığından çekilen Nuri Yurdakul, "Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem asla mümkün değildir. Terör kadrolarını belediye kadrolarına taşıyacak bir yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik olarak addederim. Özellikle Elmadağ'da, Saadet Partisi'nden adaylığımı ve Elmadağlı hemşehrilerimin şahsıma samimi teveccühünü kullanarak, CHP'nin ve ittifak ortaklarının hiç de hak etmediği bir kazanım elde etmesine gönlüm razı olamaz." diye konuştu.

Saadet'in Elmadağ adayı seçimlerden çekildi

KARARIM HAYIRLI NETİCELER DOĞURACAK

Yurdakul, "Bu kararımın, Elmadağ ilçemizin ve Ankara'mızın geleceği için hayırlı neticeler doğuracağına gönülden inanmaktayım." ifadesini kullandı.

AK PARTİ'NİN ZAFER KAZANMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

Ayrıca Yurdakul, "Bugün itibarıyla yuvam olarak kabul ettiğim ve çok da emek sarfettiğim AK Parti'de siyasete devam kararı aldım. Elmadağ'da ve Ankara'da kurucusu olduğum AK Parti'nin bir kez daha zafer kazanması, Elmadağ'a ve Ankara'ya yeni hizmetler kazandırması için mücadelem kararlılıkla devam edecektir. Bu kararımın Elmadağ ve sevgili hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını Cenabıhak'tan niyaz ediyor, değerli Elmadağ halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)