Nusaybin'de çocukları döven polislere soruşturma

Nusaybin'de çocukları döven polislere soruşturma

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yapılan yasadışı gösteriler sırasında kaçıp Suriye sınırında girdikleri mayınlı alanda gözaltına alınan çocukları döven sivil polis memuru hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan çocuklardan 12'si bugün adliyeye sevkedildi.

GÖRÜNTÜLER SAVCILIĞA TESLİM EDİLDİ

Olayın görüntülerinin televizyonlarda yayınlaması üzerine Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntülerde dayak attığı görülen sivil polis memuru hakkında soruşturma başlattı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, olaya karışan bir polis memuruyla ilgili soruşturma izni verdiklerini belirtti. Ayvaz, olaya ait görüntüleri de savcılığa teslim ettiklerini söyledi.

O ANLAR KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

GÖZALTINA ALINAN 12 ÇOCUK ADLİYEDE

Nusaybin'de gözaltına alınan 19 çocuktan 7'si yaşı küçük olduğu gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü'nde serest bırakıldı. Soruşturmaları tamamlanan 12 şüpheli bugün adliyeye sevkedildi. Şüphelilelerin savcılıktaki soruşturmaları devam ediyor. Bu arada Mardin Valiliği ile Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı Atatürk Lisesi'nde teneffüsten okula slogan atarak giren öğrencilerle de ilgili soruşturma başlattı.

İHD KINADI

Nusaybin'deki olayla ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı avukat Erdal Kuzu, yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Kuzu, şunları söyledi: "Nusaybin'de yaşanılan ve olağan hale gelen gaz şiddetinin yanı sıra çocukların şiddete maruz kalmaları kabul edilecek bir durum değildir. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere resmi yetkilerin tüm Türkiyenin gördüğü bu şiddet karşısında bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. Bu neden ile derneğimiz görevliler hakkında adli ve idari merciler nezdinde suç duyurusunda bulunacaktır. Resmi makamların bir an önce bu şiddeti uygulayan kolluk memurlarını görevden alması gerekmektedir. Unutulmamalı ki işkence ve kötü muamele gerek yasalarımızda gerekse evrensel sözleşmeler ile bir insanlık suçudur. Kolluk görevlileri tarafından yapılan muameleyi kınıyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Nusaybin Kaymakamlığı'nın kolluk görevlilerini bir an önce açığa almasını talep ediyoruz."